Spalam caisele sub jet de apa rece. Borcanele spalate se aseaza in tava de la aragaz si se pun in cuptor sa se usuce-sterilizeze. Dupa vreo 15 minute
Spalam caisele sub jet de apa rece. Borcanele spalate se aseaza in tava de la aragaz si se pun in cuptor sa se usuce-sterilizeze. Dupa vreo 15 minute sortam caisele si le punem in borcanele fierbinti impreuna cu 2 linguri de zahar in fiecare borcan. Se folosesc 600 g pentru 12 borcane, deci 50gr/borcan. Se umple cu apa dar se lasa spatiu de doua degete pana la capac. Se insurubeaza capacele si se baga la cuptor intr-o tava cu 1l de apa rece. Cand apa din tava a inceput sa fiarba si in borcane apar bulisoare de aer, inseamna ca fiere. Din momentul asta se mai lasa maximum 15 minute. Caisele se pot taia in sferturi.
Caisele din compot se pot folosi la prajituri, torturi sau la salate de fructe. Reteta Compot de caise a fot propusa de moatza Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Alte retete recomandate:
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaPentru Mos Craciun am pregatit o prajitura din seria "am prea multa branza de la tara si n-o mananca nimeni" :)))...
Prajitura cu branza si zmeuraDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii