Spalam bine nucile – atunci sunt bune cand sunt moi pe interior – si le gaurim cu o andrea. Le punem intr-o oala, le acoperim cu apa si
Spalam bine nucile – atunci sunt bune cand sunt moi pe interior – si le gaurim cu o andrea. Le punem intr-o oala, le acoperim cu apa si le inmuiem 2 saptamani, pana cand devin negre. Schimbam apa pe ele zilnic de 2 ori. Apoi oparim nucile in apa cu otet, de la primul clocot inca 10 minute, pana devin moi. Fierbem un sirop gros din zahar si 4 dl de apa, indepartam spuma, adaugam cuisoarele si cojile de portocala si lamaie. Strecuram nucile, le punem in sirop si invartind continuu le lasam sa fiarba 5 minute, apoi le lasam sa stea o zi. Repetam acest procedeu de 2 ori – fierbem, lasam sa stea. In a 3 zi scoatem nucile din sirop si le punem in borcane. Strecuram siropul, il incalzim si il turnam peste nuci, inchidem borcanele.
Alte retete recomandate
Compot de visine
Prajitura cu visine
Dulceata de visine
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii