Spalam bine nucile – atunci sunt bune cand sunt moi pe interior – si le gaurim cu o andrea. Le punem intr-o oala, le acoperim cu apa si
Spalam bine nucile – atunci sunt bune cand sunt moi pe interior – si le gaurim cu o andrea. Le punem intr-o oala, le acoperim cu apa si le inmuiem 2 saptamani, pana cand devin negre. Schimbam apa pe ele zilnic de 2 ori. Apoi oparim nucile in apa cu otet, de la primul clocot inca 10 minute, pana devin moi. Fierbem un sirop gros din zahar si 4 dl de apa, indepartam spuma, adaugam cuisoarele si cojile de portocala si lamaie. Strecuram nucile, le punem in sirop si invartind continuu le lasam sa fiarba 5 minute, apoi le lasam sa stea o zi. Repetam acest procedeu de 2 ori – fierbem, lasam sa stea. In a 3 zi scoatem nucile din sirop si le punem in borcane. Strecuram siropul, il incalzim si il turnam peste nuci, inchidem borcanele.
Alte retete recomandate
Compot de visine
Prajitura cu visine
Dulceata de visine
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaPentru Mos Craciun am pregatit o prajitura din seria "am prea multa branza de la tara si n-o mananca nimeni" :)))...
Prajitura cu branza si zmeuraDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii