Prunele se spala sub jet de apa, li se scot coditele si se pun intregi sau jumatati pentru aspect. Apa impreuna cu zaharul si mirodeniile se pun pe fo
Prunele se spala sub jet de apa, li se scot coditele si se pun intregi sau jumatati pentru aspect. Apa impreuna cu zaharul si mirodeniile se pun pe foc mic si se amesteca pana la dizolvare. La sfarsit adaugam si zeama de lamaie care ii da o aroma deosebita si este un bun conservant . Adaugam prunele cand clocoteste apa si le lasam pentru aproximativ un minut. Borcanele se inmoaie in apa fiarta cu detergent, se spala si se clatesc foarte bine dupa care se aseaza pe niste cutite. Fierbem apa si turnam cu ajutorul unui polonic de jur imprejurul gurii borcanelor si pe capace.Asezam frumos prunele in borcane de 800 lasand loc de vreo doua degete dupa care adaugam siropul caldut. Inchidem cu capace si strangem cu putere. Se sterilizeaza apoi borcanele prin fierbere in felul urmator: asezam ziare pe fundul unei oale mari si adaugam apa calduta spre fierbinte. Punem cate un borcan in apa si pe parcurs mai scoatem din apa daca este prea multa. Intre borcane se pun ziare pentru a nu se atinge intre ele. Apa trebuie sa ajunga pana la gatul borcanelor putin sub capac. Se acopera cu un servet si se tin pe foc mic cel putin ½ ora, se poate chiar mai mult. Timpul de fierbere se calculeaza din momentul in care incepe sa clocoteasca incet, sa se ridice bule deasupra. Se aseaza borcanele intr-o patura si se lasa pana a doua zi cand se "capacesc” frumos si se aseaza in camara. Pregatirea borcanelor pentru conserve este foarte importanta. Trebuie sa fie curate, clatite bine si sterilizate, astfel incat nu am avut niciodata probleme sa mi se strice.
Compotul se poate manca asa cum este sau se poate folosi la sosuri, prajituri sau salata de fructe.
Alte retete recomandate:
Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....
Lasagna vegetarianaSupa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!
Supa crema de legumeAceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...
Placinta frageda cu mereUn desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.
Chec de postO prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!
Prajitura cu ciresePentru ca suntem in postul Craciunului si sunt forte multe zile cu dezlegare la peste, va prezint o reteta delicioasa...
Macrou cu sos de rosii la cuptorTortul diplomat este un desert foarte cunoscut si apreciat, de care va puteti bucura si in perioada postului. Tortul se...
Tort Diplomat de postNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caisePizza in sine nu este prea bogata in ingrediente, este facuta instant cu ce am gasit prin frigider, dar interesant este...
Pizza cu blat crocant, facut cu vin spumantReteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructe
Comentarii