Merele date pe razatoare se pot folosi la placinte, tarte si strudele, in timp ce cubuletele se pot folosi la chec, pandispan sau briose.
Merele curatate de coaja si seminte si spalate se impart pe jumatate. O parte se dau pe razatoarea mare a robotului de bucatarie, iar cealalta parte se taie cubulete. Se pun in doua cratiti diferite impreuna cu zaharul, impartit in mod egal. Se calesc pana cand scade zeama lasata initial. Se pun fierbinti in borcane de 800 g. Intr-o cratita se pune un prosop, se aseaza borcanele capacite, se pune apa fierbinte in cratita pana aproape de gura borcanelor si se fierb circa 30-40 de minute, se lasa sa se raceasca in apa respectiva, apoi se pot depozita. Merele date pe razatoare se pot folosi la placinte, tarte si strudele, in timp ce cubuletele se pot folosi la chec, pandispan sau briose.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii