Merele date pe razatoare se pot folosi la placinte, tarte si strudele, in timp ce cubuletele se pot folosi la chec, pandispan sau briose.
Merele curatate de coaja si seminte si spalate se impart pe jumatate. O parte se dau pe razatoarea mare a robotului de bucatarie, iar cealalta parte se taie cubulete. Se pun in doua cratiti diferite impreuna cu zaharul, impartit in mod egal. Se calesc pana cand scade zeama lasata initial. Se pun fierbinti in borcane de 800 g. Intr-o cratita se pune un prosop, se aseaza borcanele capacite, se pune apa fierbinte in cratita pana aproape de gura borcanelor si se fierb circa 30-40 de minute, se lasa sa se raceasca in apa respectiva, apoi se pot depozita. Merele date pe razatoare se pot folosi la placinte, tarte si strudele, in timp ce cubuletele se pot folosi la chec, pandispan sau briose.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii