Ardei capia in otet

Se spala ardeii, se pun sa fiarba pe rand cate cinci minute in lichidul clocotit. Apa se amesteca cu otetul si cu sarea, iar cand da in clocot se pune

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 7 kg ardei capia
  • 5 l apa
  • 1 l otet
  • 500 ml ulei
  • 6 linguri de sare
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 borcan de 10 l

Mod de preparare

Se spala ardeii, se pun sa fiarba pe rand cate cinci minute in lichidul clocotit. Apa se amesteca cu otetul si cu sarea, iar cand da in clocot se pune uleiul. Se micsoreaza focul, se iau cate zece ardei si se lasa in lichid sa fiarba cinci minute, apoi se scot si se pun intr-un borcan curat. Se lasa lichidul sa se raceasca si se pune peste ardei. Se pun catei de usturoi printre ardei si se leaga borcanul in aceeasi zi. Se pastreaza la rece.
Alte retete:

Zacusca de vinete

Zacusca de fasole

Castraveti bulgaresti

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori