Imi place sa conserv castravetii pentru sezonul rece, ca apoi sa ii pot folosi la salata de boeuf sau ca salata la o mancare mai consistenta.
Castraveţi bulgăreşti reţetă
Se pun la fiert apa impreuna cu otetul si mirodeniile, iar din momentul in care incep sa fiarba se lasa cateva clocote (asta inseamna cam 5 minute). Pentru ca am folosit 1.5 l apa, am pus o lingura si jumatate de sare, eu pastrez proportia 1 lingura cu sare la un litru de apa. Se asaza castravetii, ceapa, morcovii si hreanul in borcane, se acopera cu frunze de telina si se pun cutite sub borcane (ca sa nu crape), apoi se toarna lichidul fierbinte cu polonicul. Cand incepe sa se mai raceasca lichidul, se pun capacele la borcane, apoi se tin intoarse cateva minute. Dupa ce s-au racit, se depoziteaza la loc racoros. Am obtinut: 1 borcan de 1.5kg si 2 borcane de 800g. Pofta Buna! Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/09/castraveti-in-otet.html
Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiRetete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...
Dovlecei crocantiChiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!
Chiftelute marinateCapsuni la borcan este o delicioasă dulceață tradițională, preparată din capsuni proaspete și sirop de zahăr, pentru...
Capsuni la borcanSe pune un litru de apa intr-un vas emailat, la foc viu. Cind apa clocoteste, se ia vasul la o parte, se pune cafeaua si se...
Lichior de cafea si vanilieSe taie cartofii, rosiile si ciupercile in bucati. Se topeste untul intr-o tigaie, se pun cartofii care se prajesc usor, apoi...
Jumari cimpenestiZarzavaturile se spala, se curata, se taie ceapa in bucati, se curata, se spala si se taie felii. Intr-o cratita se pune...
Sos brunClisa fripta si pita picurata sunt savuroase si se prepara la iesirile la iarba verde. Se face mai întâi un foc în aer...
Clisa fripta si pita picurataO plăcintă delicioasă, care te scoate din impas atunci când nu ai prea mult timp la dispoziţie, iar ingredientele sunt...
Plăcintă cu piept de pui şi legumeDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii