Imi place sa conserv castravetii pentru sezonul rece, ca apoi sa ii pot folosi la salata de boeuf sau ca salata la o mancare mai consistenta.
Castraveţi bulgăreşti reţetă
Se pun la fiert apa impreuna cu otetul si mirodeniile, iar din momentul in care incep sa fiarba se lasa cateva clocote (asta inseamna cam 5 minute). Pentru ca am folosit 1.5 l apa, am pus o lingura si jumatate de sare, eu pastrez proportia 1 lingura cu sare la un litru de apa. Se asaza castravetii, ceapa, morcovii si hreanul in borcane, se acopera cu frunze de telina si se pun cutite sub borcane (ca sa nu crape), apoi se toarna lichidul fierbinte cu polonicul. Cand incepe sa se mai raceasca lichidul, se pun capacele la borcane, apoi se tin intoarse cateva minute. Dupa ce s-au racit, se depoziteaza la loc racoros. Am obtinut: 1 borcan de 1.5kg si 2 borcane de 800g. Pofta Buna! Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/09/castraveti-in-otet.html
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii