Imi place sa conserv castravetii pentru sezonul rece, ca apoi sa ii pot folosi la salata de boeuf sau ca salata la o mancare mai consistenta.
Castraveţi bulgăreşti reţetă
Se pun la fiert apa impreuna cu otetul si mirodeniile, iar din momentul in care incep sa fiarba se lasa cateva clocote (asta inseamna cam 5 minute). Pentru ca am folosit 1.5 l apa, am pus o lingura si jumatate de sare, eu pastrez proportia 1 lingura cu sare la un litru de apa. Se asaza castravetii, ceapa, morcovii si hreanul in borcane, se acopera cu frunze de telina si se pun cutite sub borcane (ca sa nu crape), apoi se toarna lichidul fierbinte cu polonicul. Cand incepe sa se mai raceasca lichidul, se pun capacele la borcane, apoi se tin intoarse cateva minute. Dupa ce s-au racit, se depoziteaza la loc racoros. Am obtinut: 1 borcan de 1.5kg si 2 borcane de 800g. Pofta Buna! Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/09/castraveti-in-otet.html
Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.
Paste cu sos de rosii si busuiocPentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...
Tarta cu piersiciAceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieSe fierbe fasolea verde si se taie bucatele mici. Se rade morcovul, se taie patrunjelul, ceapa si 2-3 catei de usturoi. Se...
Salata de fasole verdePlachia, una dintre cele mai simple si delicioase retete cu peste.
Plachie de crapLichiorul de menta este o bautura deosebita. Pentru a face aceasta reteta de lichior aveti nevoie frunze de menta, alcool si...
Lichior de menta
Comentarii