Se curata pestele, dupa care se taie capul pestelui, se spala bine in mai multe ape, se asaza intr-un prosop se tamponeaza bine. Apoi se pregateste un
Se curata pestele, dupa care se taie capul pestelui, se spala bine in mai multe ape, se asaza intr-un prosop se tamponeaza bine. Apoi se pregateste un vas emailat foarte incapator si in interiorul vasului se asaza 4 furculite cu virful in jos, incrucisate. Peste ele se asaza pestele in straturi si se adauga sare mare de bucatarie. Se pregateste un sos care se adauga peste peste din: 650 gr. ulei, 1l de otet si doua parti de apa, boabe de piper, frunza de dafin, spre sfirsit zeama de la o lamiie. Se lasa la fiert la foc mic timp de 3-4 ore pentru a se fragezi oasele pestelui. Dupa ce s-a racit, se asaza in borcane. Se poate pastra foarte bine in orice anotimp.
Poate fi servit si ca aperitiv. Se asaza pe un platou de preferinta oval, se orneaza cu frunze de salata si felii subtiri de lamiie si frunze de patrunjel
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii