Masline marinate

Se cresteaza maslinele in lung, se pun in apa si se lasa jumatate de ora. Separat se fierbe apa cu otetul, foaia de dafin si zaharul, apoi se adauga

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr masline mari
  • negre
  • 2 pahare apa
  • 1 sfert pahar otet
  • 1 foaie de dafin
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura ulei
  • 2-3 felii de lamaie

Mod de preparare

Se cresteaza maslinele in lung, se pun in apa si se lasa jumatate de ora. Separat se fierbe apa cu otetul, foaia de dafin si zaharul, apoi se adauga uleiul, lamaia, maslinele si se lasa sa mai fiarba cateva clocote. Se iau de pe foc, se pun la camara si se lasa asa cateva zile, apoi se pot folosi.


Se pot folosi la salate, fripturi sau mancaruri cu peste.

Alte retete:

Varza murata

Zacusca

Ardei copti

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci