O reteta de toamna preparata de batranii lipoveni din zona Dobrogei! Pentru concurs ,,toamna se numara borcanele"
Obletelul se curata de solzi si li se scot intestinele,apoi se indeparteaza capul si inotatoarea de la codite,se spala in mai multe ape reci si se scurg bin si se pun intr-un castronel. Se prepara saramura amestecand apa rece cu sarea grunjoasa, amestecand pana ce se topeste sarea apoi se toarna peste obletel in castronel, se lasa 12 ore, intr-un loc racoros.
Dupa 12 ore se scoate pestele din saramura, se lasa intr-o strecuratoare sa se scurga bine apoi se pun din nou in castronel, se acopera cu otet rece si se lasa din nou 12 ore la macerat. Dupa 12 ore se scoate pestele si se pune din nou in strecuratoare la scurs. Se pregatesc 3 borcanele cu filet de 400 ml, sa fie curate si uscate apoi se aseaza pestisor langa pestisor,se presara intre ei boabe de piper negru si mustar boabe si cate 2 foi de dafin la borcan.
Se umple bine fiecare borcan apoi se toarna ulei cat sa- ii acopere,se strange capacul bine si se mai fierb la bain marin, 5 minute de la primul clocot. Se acopera cu un prosop, se lasa sa se raceasca in voie apoi se depoziteaza in camari racoroase. Se poate pastra si pana la un an. Se consuma pestele scos direct din borcan,taiat marunt cu un cutit, adaugata ceapa taiata solzisori(sau ceapa verde taiata marunt) si cateva masline negre si dupa preferinta se poate adauga un pic de otet sau suc de lamaie. Pofta buna!
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriPentru ciulama de ciuperci ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape si se taie lame. In cazul folosirii...
Ciulama cu ciuperciCiulama de ciuperci si usturoi este o mancare de post sanatoasa si delicioasa. Se curata ceapa si se spala apoi se toaca...
Ciulama de ciuperci si usturoi de postHribi cu usturoi este o ciulama de ciuperci delicioasa. 1 kg hribi curatati si bine spalati se taie fidelute, se pun la calit...
Hribi cu usturoiPentru ciulamaua delicioasa de ciuperci se pregatesc ciupercile la fel ca mai sus si se fierb in apa cu putina sare. Se...
Ciulama delicioasa de ciuperciAceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...
Inghetata lapte de pasareIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Comentarii