Obletel marinat

O reteta de toamna preparata de batranii lipoveni din zona Dobrogei! Pentru concurs ,,toamna se numara borcanele"

Portii
10
Timp pregatire
720 minute
Complexitate
medie
Obletel marinat

Ingrediente

  • 1,5 kg obletel de Dunare proaspat,
  • 1l apa +o lingura mare de sare grunjoasa,
  • 0,5 l otet,
  • 6 foi de dafin
  • ,o lingura de boabe de piper
  • o lingura boabe de Boabe mustar
  • 100 ml Ton in ulei

Mod de preparare

Obletelul se curata de solzi si li se scot intestinele,apoi se indeparteaza capul si inotatoarea de la codite,se spala in mai multe ape reci si se scurg bin si se pun intr-un castronel. Se prepara saramura amestecand apa rece cu sarea grunjoasa, amestecand pana ce se topeste sarea apoi se toarna peste obletel in castronel, se lasa 12 ore, intr-un loc racoros.

Dupa 12 ore se scoate pestele din saramura, se lasa intr-o strecuratoare sa se scurga bine apoi se pun din nou in castronel, se acopera cu otet rece si se lasa din nou 12 ore la macerat. Dupa 12 ore se scoate pestele si se pune din nou in strecuratoare la scurs. Se pregatesc 3 borcanele cu filet de 400 ml, sa fie curate si uscate apoi se aseaza pestisor langa pestisor,se presara intre ei boabe de piper negru si mustar boabe si cate 2 foi de dafin la borcan.

Se umple bine fiecare borcan apoi se toarna ulei cat sa- ii acopere,se strange capacul bine si se mai fierb la bain marin, 5 minute de la primul clocot. Se acopera cu un prosop, se lasa sa se raceasca in voie apoi se depoziteaza in camari racoroase. Se poate pastra si pana la un an. Se consuma pestele scos direct din borcan,taiat marunt cu un cutit, adaugata ceapa taiata solzisori(sau ceapa verde taiata marunt) si cateva masline negre si dupa preferinta se poate adauga un pic de otet sau suc de lamaie. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori