Este extrem de gustoasa, recomand sa o incercati!
Spalam bine radacinile de sfecla, le asezam intr-o/un tava/vas pentru cuptor si le coacem la 150 de grade pentru aproximativ 90-100 de minute (atat cat sa se patrunda bine). Le lasam apoi sa se raceasca putin, dupa care le curatam de coaja. Le putem taia in felii, in cuburi mici sau le trecem pe razatoare. Cu o lingura, umplem borcanele (bine spalate si uscate in prealabil) cu sfecla maruntita. Punem apa la fiert, adaugam sarea si zaharul amestecand pana la topirea completa a acestora, iar in momentul in care incepe sa fiarba oprim focul, adaugand otetul si uleiul si amestecand pana la omogenizarea completa. Solutia astfel obtinuta o turnam peste sfecla. Strangem bine capacele si pastram borcanele intr-un loc racoros.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeReţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantanaPentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataAceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...
Mohnkipferl - Cornulete cu macPentru 'Pachetelul vesel' Mi-a placut mult reteta Cameliei ( CameliaComan -...
HamburgerIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii