Ardei umpluti cu varza si morcovi

Cu un pic de ulei de masline si un strop de piper,obtinem cea mai buna salata!! Pentru concurs ,,toamna se numara borcanele"

Portii
10
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Ardei umpluti cu varza si morcovi

Ingrediente

  • 10 ardei grasi potriviti de mari
  • o varza de cca.1 kg,
  • 3-4 morcovi mari,
  • 1 kg varza rosie
  • o capatana de telina cu tot cu frunze
  • 2 radacini de hrean,
  • o capatana potrivit de mare(pana la 1 kg)de conopida,
  • cateva feliute de sfecla rosie,
  • 2 linguri de otet din vin ,de 9 grade,
  • sare grunjoasa,
  • o crenguta mica cu frunze de Sirop de visine

Mod de preparare

Se baga tot zarzavatul la spalat si se lasa sa se zvante apoi curatam ardeii de cotoare si seminte. Varza rosie si cea alba se curata de primele frunze,apoi se toaca fideluta subtire.Morcovul curatat se da prin razatoare.Capatana de telina se curata si se taie in 4,frunzele se toaca marunt.Conopida se tine un pic in apa rece cu sare apoi se desface in buchetele mici Se freaca varza cu sare grunjoasa apoi se amesteca bine cu morcovul ras si frunzele tocate de telina. Cu acest ameste se umple fiecare ardei curata,indesand bine umplutura de varza. Ardeii umpluti se aseaza in picioare(cu umplutura in sus),unul langa altul(cam 5 ardei),pe langa ei asezand buchetele de conopida,bucati de radacina de telina,crengute de marar uscat si rondele subtiri de morcov si sfecla rosie apoi se vine deasupra cu un strat de buchetele de conopida,cu bucati mici de hrean,crenguta de visin si deasupra se vine iar cu un strat de ardei umpluti cu varza,umplind golurile dintre ei cu buchetele de conopida si feliute de morcovi si sfecla. Se prepara saramura din 2 litri de apa cu doua linguri mari de sare grunjoasa si 2 linguri de otet,amestecate bine,pana se topeste sarea apoi se toarna deasupra.Ce ramane din saramura se opreste intr-un pahar si se adauga a 2-a zi peste ardei(saramura scade fiind absorbita de umplutura ardeilor), apoi se etanseizeaza cu capac cu filet si se depoziteaza in pivnite uscate sau locuri racoroase.Se consuma iarna,ca salata ,stropita cu un pic de ulei de masline si un praf de piper.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura foaie peste foaie
1
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
2
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Gogosari in sos
3
Romania

Gogosari in sos

O reteta pe care o pregatesc an de an, este foarte gustoasa si tine foarte bine peste iarna...asta daca mai apuca si nu se...

Gogosari in sos
Gogosari cu conopida si struguri
4
Romania

Gogosari cu conopida si struguri

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...

Gogosari cu conopida si struguri
Ghiveci calugaresc de vinete
5
Romania

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete