Cu un pic de ulei de masline si un strop de piper,obtinem cea mai buna salata!! Pentru concurs ,,toamna se numara borcanele"
Se baga tot zarzavatul la spalat si se lasa sa se zvante apoi curatam ardeii de cotoare si seminte. Varza rosie si cea alba se curata de primele frunze,apoi se toaca fideluta subtire.Morcovul curatat se da prin razatoare.Capatana de telina se curata si se taie in 4,frunzele se toaca marunt.Conopida se tine un pic in apa rece cu sare apoi se desface in buchetele mici Se freaca varza cu sare grunjoasa apoi se amesteca bine cu morcovul ras si frunzele tocate de telina. Cu acest ameste se umple fiecare ardei curata,indesand bine umplutura de varza. Ardeii umpluti se aseaza in picioare(cu umplutura in sus),unul langa altul(cam 5 ardei),pe langa ei asezand buchetele de conopida,bucati de radacina de telina,crengute de marar uscat si rondele subtiri de morcov si sfecla rosie apoi se vine deasupra cu un strat de buchetele de conopida,cu bucati mici de hrean,crenguta de visin si deasupra se vine iar cu un strat de ardei umpluti cu varza,umplind golurile dintre ei cu buchetele de conopida si feliute de morcovi si sfecla. Se prepara saramura din 2 litri de apa cu doua linguri mari de sare grunjoasa si 2 linguri de otet,amestecate bine,pana se topeste sarea apoi se toarna deasupra.Ce ramane din saramura se opreste intr-un pahar si se adauga a 2-a zi peste ardei(saramura scade fiind absorbita de umplutura ardeilor), apoi se etanseizeaza cu capac cu filet si se depoziteaza in pivnite uscate sau locuri racoroase.Se consuma iarna,ca salata ,stropita cu un pic de ulei de masline si un praf de piper.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii