Gogosari cu ciuperci

Alegeti gogosari potrivit de mari, bine copti, neloviti si nepatati. Spalati-i in apa rece si, cu un cutit fin, scoateti-le cotoarele si partile albe

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 ciuperci
  • gogosari
  • 1 l otet
  • 2 l apa
  • 3 linguri cu sare
  • 3 linguri cu miere
  • piper
  • foi de dafin
  • ienibahar

Mod de preparare

Alegeti gogosari potrivit de mari, bine copti, neloviti si nepatati.

Spalati-i in apa rece si, cu un cutit fin, scoateti-le cotoarele si partile albe din interior.

Curatati-i foarte bine de seminte si puneti-i cu deschiderea in jos, pe un servet curat, sa se zvante.

Spalati foarte bine sub un jet de apa rece ciupercile albe, frumoase, moi si carnoase, apoi puneti-le la fiert intr-un vas cu apa putina, pe foc domol, timp de 15 minute.

Cand ciupercile sunt reci, zvantate de apa, umpleti cu acestea gogosarii si asezati-i in borcane de cel mult 2 l capacitate.

Preparati un amestec din 1 l de otet, 2 l de apa, 3 linguri cu sare, 3 linguri cu miere, piper, foi de dafin si enibahar, care au clocotit 5 minute.

Turnati amestecul rece sau abia caldut peste gogosarii

umpluti.

Deasupra fiecarui borcan puneti un strat de un centimetru de ulei.

Legati borcanele cu celofan dublu si pastrati-le la loc aerisit si uscat.
Iarna, preparatul respectiv este un deliciu alaturi de: rasol, fripturi, peste.

Alte retete culinare cu ciuperci gasiti mai jos:

Ciulama de ciuperci cu mamaliguta ca la mama acasa

Tocanita cu ciuperci

Salata din piept de pui cu ciuperci si castraveti murati

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc