Muraturi asortate

Imi place sa pregatesc alaturi de mama muraturile pentru iarna. Astfel, am pus la murat gogosari cu conopida, gogonele, morcovi si castraveti.

Portii
15
Timp pregatire
1440 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
medie
Muraturi asortate

Ingrediente

  • 1 pahar cu zahar;
  • Aprox 6 kg gogosari;
  • Cativa morcovi;
  • cateva bucatele de hrean;
  • 1 kg castraveti;
  • 1 l otet;
  • 3 l apa;
  • 3-4 linguri sare;
  • cateva foi de dafin;
  • cateva boabe de piper;
  • cateva boabe de mustar;
  • o ceapa;
  • frunze de telina;

Mod de preparare

Se spala gogosarii si se curata de cotoare, apoi se taie in bucati potrivite. Intr-un castronel se amesteca sarea cu zaharul. Intr-un vas incapator se asaza un rand de gogosari cu partea taiata in sus ca sa absoarba bine lichidul si mirodeniile, peste care se presara un pic din amestecul de zahar si sare si se stropesc cu otet. Se mai pune un rand de gogosari si iar se presara cu sare si zahar si se stropesc cu otet. Se procedeaza astfel cu toti gogosarii. Se lasa asa peste noapte, intr-un loc bine aerisit. A doua zi, se scurge lichidul care s-a strans de la gogosari si se pune la fiert impreuna cu apa, se fierb si se lasa apoi la racit. Se asaza gogosarii, conopida, castravetii, morcovii si gogonelele in borcanele in care am pus inainte si mirodenii: foi de dafin, boabe de mustar, boabe de piper, bucatele de hrean. Se pot adauga si rondele de ceapa si se acopera cu frunze de telina. Se toarna lichidul peste legume, se pun capace sau foi de celofan si se depoziteaza la rece. Pofta Buna! Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/09/muraturi-asortate.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide