Imi place sa pregatesc alaturi de mama muraturile pentru iarna. Astfel, am pus la murat gogosari cu conopida, gogonele, morcovi si castraveti.
Se spala gogosarii si se curata de cotoare, apoi se taie in bucati potrivite. Intr-un castronel se amesteca sarea cu zaharul. Intr-un vas incapator se asaza un rand de gogosari cu partea taiata in sus ca sa absoarba bine lichidul si mirodeniile, peste care se presara un pic din amestecul de zahar si sare si se stropesc cu otet. Se mai pune un rand de gogosari si iar se presara cu sare si zahar si se stropesc cu otet. Se procedeaza astfel cu toti gogosarii. Se lasa asa peste noapte, intr-un loc bine aerisit. A doua zi, se scurge lichidul care s-a strans de la gogosari si se pune la fiert impreuna cu apa, se fierb si se lasa apoi la racit. Se asaza gogosarii, conopida, castravetii, morcovii si gogonelele in borcanele in care am pus inainte si mirodenii: foi de dafin, boabe de mustar, boabe de piper, bucatele de hrean. Se pot adauga si rondele de ceapa si se acopera cu frunze de telina. Se toarna lichidul peste legume, se pun capace sau foi de celofan si se depoziteaza la rece. Pofta Buna! Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/09/muraturi-asortate.html
Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiRetete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...
Dovlecei crocantiChiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!
Chiftelute marinateCapsuni la borcan este o delicioasă dulceață tradițională, preparată din capsuni proaspete și sirop de zahăr, pentru...
Capsuni la borcanSe amesteca bine ingredientele si se lasa la temperatura camerei 20 de minute. Se garnisetse cu brinza rasa.
Sos de rosii condimentatZaharul pudra se freaca cu 4 linguri esenta de cafea tare pina se obtine o masa groasa. Vasul cu aceasta compozitie se pune...
Glazura de cafea (nefiarta)Se pun la fiert 2 l de otet, 1 apa cu 2 cani de zahar, 2 linguri de sare, 4 -5 foi de dafin, 1 lingura de boabe de mustar, 1...
Gogosari umpluti cu conopidaSe curata crapul, se sareaza pe afara si pe dinauntru si se lasa sa stea cel putin un sfert de ora. Se asaza intr-o cratita...
Crap la cuptortarte si placinte rumenite si iscusite De mult timp vroiam să încerc și eu o tartă cu lămâie. Mie mi-a...
Desert tarta cu lamaie si bezeaDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii