Castraveţi bulgăreşti reţetă Castravetii murati in otet pentru iarna sunt absolut deliciosi! Crocanti, aromati, castravetii murati sunt rontaiala perfecta langa o friptura dar si potriviti pe platoul cu aperitive.
Apa este cea care se pune la otetul de 9 grade pentru a-l transforma in otet de 3 grade. Deci:
1l otet de 9 grade +2l. apa =3 l . otet de 3 grade.
Toate ingredientele se fierb in clocote cateva minute si apoi se toarna cu un polonic cu grija in borcan peste castraveti sau gogosari. Borcanul este bine sa fie pus intr-o cratitza larga de metal, sau sa fie pus pe lama unui cutzit lat.
===Pentru castravetzi este recomandabil sa stea cateva ceasuri in apa, apoi stersi bine si taiata partea de la coditza. Eu pun printre ei si catzei de usturoi taiatzi in lungime. Vor sta mai bine.
==Gogosarii se spala, se sterg cu o carpa curata. Daca se pun intregi se-ntzeapa fiecare in 2-3 locuri cu un ac gros, pentru a patrunde otzetul in interior.
Borcanele se acopera definitiv a doua zi, dupa ce se controleaza nivelul otzetului. Daca mai trebuie se mai adauga pentru ca legumele sa fie bine acoperite cu otzet. Apoi se leaga cu celofan sau se pone capac cu filet.
Eu fac de ani de zile astfel si muraturile tin si 2 ani.
Reteta de castraveti murati in otet pentru iarna a fost propusa de Higeia pe forum culinar.
Serviti castravetii murati in otet pentru iarna oricand va e pofta :).
Rulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...
Rulouri fragede cu branzaGogosarii in otet sunt foarte gustosi si usor de facut pentru ca nu trebuie opariti. Va trebuie 10 kg de gogosari.
Gogosari in otet pentru iarnaEste una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...
Ciorba de perisoare din carne de puiConopida (desfacuta bucatele)se fierbe in apa cu sare si cu putin lapte Apoi se paseaza si se amesteca cu restul...
Chiftele din conopidaRetete dietetice. Ne place compotul facut in casa, cu fructe mai putine si mult lichid care sa nu fie prea dulce.
Compot de ciresePerfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!
Briose aperitiv cu legume si sunca presataAceasta reteta de tort Dobos prezinta ingredientele suficiente pentru 8-10 foi, dar daca le taiati in doua veti obtine 16-20...
Tort Dobos cu 10 foiCiorba de fasole in bol de paine este o metoda ingenioasa de a prezenta ciorba. Dar in esenta ciorba de fasole cu costita...
Ciorba de fasole in bol de paineDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii