Castraveţi bulgăreşti reţetă Castravetii murati in otet pentru iarna sunt absolut deliciosi! Crocanti, aromati, castravetii murati sunt rontaiala perfecta langa o friptura dar si potriviti pe platoul cu aperitive.
Apa este cea care se pune la otetul de 9 grade pentru a-l transforma in otet de 3 grade. Deci:
1l otet de 9 grade +2l. apa =3 l . otet de 3 grade.
Toate ingredientele se fierb in clocote cateva minute si apoi se toarna cu un polonic cu grija in borcan peste castraveti sau gogosari. Borcanul este bine sa fie pus intr-o cratitza larga de metal, sau sa fie pus pe lama unui cutzit lat.
===Pentru castravetzi este recomandabil sa stea cateva ceasuri in apa, apoi stersi bine si taiata partea de la coditza. Eu pun printre ei si catzei de usturoi taiatzi in lungime. Vor sta mai bine.
==Gogosarii se spala, se sterg cu o carpa curata. Daca se pun intregi se-ntzeapa fiecare in 2-3 locuri cu un ac gros, pentru a patrunde otzetul in interior.
Borcanele se acopera definitiv a doua zi, dupa ce se controleaza nivelul otzetului. Daca mai trebuie se mai adauga pentru ca legumele sa fie bine acoperite cu otzet. Apoi se leaga cu celofan sau se pone capac cu filet.
Eu fac de ani de zile astfel si muraturile tin si 2 ani.
Reteta de castraveti murati in otet pentru iarna a fost propusa de Higeia pe forum culinar.
Serviti castravetii murati in otet pentru iarna oricand va e pofta :).
Perele imbracate in aluat de foietaj sunt cu siguranta un desert elegant si fin. Pe cat de aspectuoase sunt, pe atat sunt de...
Pere imbracate in aluatAceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau...
Chiftele din carne si legume, la cuptorAceasta ciorba cred ca nu are nevoie de nici o prezentare, e atat de gustoasa si satioasa ca nici nu iti mai trebuie felul doi!
Ciorba de porc cu legumePentru ca supa s-a dorit de post, nu am folosit stok/supa de carne, a fost o fiertura de legume asezonata la final cu ulei de...
Supa crema de spanac cu leurdaO supa de primavara, energizanta, o mancare usoara!
Supa de aripioare cu radacinoase si mazare verdeEste un desert pe care îl pregătesc des şi de care nu mă plictisesc. Se serveşte cald, pudrat cu zahăr.
Budinca de paste cu branzaPentru ca se apropie Sfintii 40 de Mucenici si pentru ca mie imi plac foarte mult am tinut neaparat sa va arat si voua reteta...
Mucenici moldovenesti (reteta video)Pregatim perele.
Pere in aluat umplute cu crema de nuci
Comentarii