Ciuperci marinate

Se curata ciupercile, se separa de codite si se spala in multe ape. Se pun intr-un vas emailat, cu sare si un pahar de ulei. Se fierb pe foc mic, sa s

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 kg ciuperci
  • piper boabe
  • 1 l apa
  • 1
  • 5 lingura de sare
  • 1 pahar de ulei
  • 3 linguri de otet
  • usturoi
  • foaie de dafin

Mod de preparare

Se curata ciupercile, se separa de codite si se spala in multe ape. Se pun intr-un vas emailat, cu sare si un pahar de ulei. Se fierb pe foc mic, sa scada in zeama lor. Cand nu mai au zeama, ciupercile se pun intr-un borcan de 3 l, se acopera cu lichid fiert si racit si se leaga borcanul cu celofan. Ciupercile se pot pune si in borcane mici. Lichidul se prepara dintr-un litru de apa si trei linguri de otet, in care se adauga o lingura de sare, in afara de sarea pusa peste ciuperci la inceput. Borcanele, legate cu celofan pus in doua, se pun in cuptorul aragazului si se sterilizeaza o jumatate de ora. Ciupercile se pastreaza peste iarna.
Alte retete:

Castraveti bulgaresti

Zacusca de ciuperci

Sos de ciuperci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri fragede cu branza

Rulouri fragede cu branza

Rulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...

Rulouri fragede cu branza
Gogosari in otet pentru iarna

Gogosari in otet pentru iarna

Gogosarii in otet sunt foarte gustosi si usor de facut pentru ca nu trebuie opariti. Va trebuie 10 kg de gogosari.

Gogosari in otet pentru iarna
Ciorba de perisoare din carne de pui

Ciorba de perisoare din carne de pui

Este una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...

Ciorba de perisoare din carne de pui
Cele mai apreciate rețete
Tort Dobos cu 10 foi
1
Torturi

Tort Dobos cu 10 foi

Aceasta reteta de tort Dobos prezinta ingredientele suficiente pentru 8-10 foi, dar daca le taiati in doua veti obtine 16-20...

Tort Dobos cu 10 foi
Ciorba de fasole in bol de paine
2
Ciorbe

Ciorba de fasole in bol de paine

Ciorba de fasole in bol de paine este o metoda ingenioasa de a prezenta ciorba. Dar in esenta ciorba de fasole cu costita...

Ciorba de fasole in bol de paine
Ciorba de stevie cu oua intregi
3
Supe si ciorbe

Ciorba de stevie cu oua intregi

Este una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.

Ciorba de stevie cu oua intregi
Gogosari in otet (la rece)
4
Conserve in otet

Gogosari in otet (la rece)

Crocanti si aromati

Gogosari in otet (la rece)
Sos remulat
5
Sosuri pentru mancaruri cu peste

Sos remulat

Sosul remulat este un acompaniament delicios pentru mancaruri de peste, oua si legume. In maioneza se adauga mustarul,...

Sos remulat
Parteneri
Spaghete carbonara, reţetă adaptata
Bucataras.RO

Spaghete carbonara, reţetă adaptata

Spaghete carbonara, reţetă adaptata

Spaghete carbonara, reţetă adaptata
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia