Se curata ciupercile, se separa de codite si se spala in multe ape. Se pun intr-un vas emailat, cu sare si un pahar de ulei. Se fierb pe foc mic, sa s
Se curata ciupercile, se separa de codite si se spala in multe ape. Se pun intr-un vas emailat, cu sare si un pahar de ulei. Se fierb pe foc mic, sa scada in zeama lor. Cand nu mai au zeama, ciupercile se pun intr-un borcan de 3 l, se acopera cu lichid fiert si racit si se leaga borcanul cu celofan. Ciupercile se pot pune si in borcane mici. Lichidul se prepara dintr-un litru de apa si trei linguri de otet, in care se adauga o lingura de sare, in afara de sarea pusa peste ciuperci la inceput. Borcanele, legate cu celofan pus in doua, se pun in cuptorul aragazului si se sterilizeaza o jumatate de ora. Ciupercile se pastreaza peste iarna.
Alte retete:
Castraveti bulgaresti
Zacusca de ciuperci
Sos de ciuperci
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii