Se aleg gogonele mari si sanatoase, se spala si se pun intr-un borcan de sticla curat si uscat. Se aseaza pe fundul borcanului frunze de telina, boab
Se aleg gogonele mari si sanatoase, se spala si se pun intr-un borcan de sticla curat si uscat. Se aseaza pe fundul borcanului frunze de telina, boabe de piper si catei de usturoi. Se pun intre legume buchetele de conopida, rondele de morcov si telina si felii de varza alba. Un conservant natural puternic este hreanul, care se poate folosi la toate muraturile. Se curata hreanul si se taie felii pe lung, se pun printre gogonele si cand operatia s-a terminat, se toarna deasupra saramura rece sau calduta, dupa ce a fost fiarta. Borcanul se leaga a doua zi, cand legumele au fost asigurate cu destul lichid si saramura potrivita. Pentru a se pastra mai bine, se pot adauga in saramura 5-6 linguri de otet si o lingura de zahar. Se pastreaza borcanul, ca oricare alta conserva, in camara curata si bine aerisita.
Alte retete culinare:
Zacusca
Zacusca de ciuperci
Castraveti bulgaresti

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii