Gogonele

Se aleg gogonele mari si sanatoase, se spala si se pun intr-un borcan de sticla curat si uscat. Se aseaza pe fundul borcanului frunze de telina, boab

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 8 kg gogonele
  • 1 kg morcovi
  • 1 varza alba
  • 1 conopida
  • telina
  • sare
  • 2 radacini de hrean
  • usturoi

Mod de preparare

Se aleg gogonele mari si sanatoase, se spala si se pun intr-un borcan de sticla curat si uscat. Se aseaza pe fundul borcanului frunze de telina, boabe de piper si catei de usturoi. Se pun intre legume buchetele de conopida, rondele de morcov si telina si felii de varza alba. Un conservant natural puternic este hreanul, care se poate folosi la toate muraturile. Se curata hreanul si se taie felii pe lung, se pun printre gogonele si cand operatia s-a terminat, se toarna deasupra saramura rece sau calduta, dupa ce a fost fiarta. Borcanul se leaga a doua zi, cand legumele au fost asigurate cu destul lichid si saramura potrivita. Pentru a se pastra mai bine, se pot adauga in saramura 5-6 linguri de otet si o lingura de zahar. Se pastreaza borcanul, ca oricare alta conserva, in camara curata si bine aerisita.

Alte retete culinare:

Zacusca

Zacusca de ciuperci

Castraveti bulgaresti

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori