Gogonele asortate

Se spala legumele, se aseaza in straturi asortate, in borcan de sticla curat si uscat. Telinele, morcovii si conopida se spala, se taie felii rotunde

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 kg gogonele
  • 2 teline cu frunze
  • 2 verze albe
  • 1 conopida
  • 1 varza rosie
  • 1 kg morcovi
  • piper boabe
  • foi de dafin
  • Saramura:
  • 1 l apa
  • 1 linguri otet
  • 1 linguri sare mare
  • boabe de piper
  • boabe de mustar
  • foi de dafin

Mod de preparare

Se spala legumele, se aseaza in straturi asortate, in borcan de sticla curat si uscat. Telinele, morcovii si conopida se spala, se taie felii rotunde si se pun printre celelalte legume. Varza rosie se pune taiata in patru, raspandita pe toata suprafata borcanului. Se adauga frunze de telina, usturoi, foi de dafin si boabe de piper care constituie conservante naturale, asezate la fundul si la mijlocul borcanului.

Ingredientele pentru saramura se fierb bine. Trebuie sa faceti o cantitate dubla sau tripla, in functie de borcan. Se toarna fierbinte in borcane.



Alte retete:

Castraveti bulgaresti Zacusca de ghebe Zacusca cu vinete

Varza murata

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori