Gogosari cu ciuperci

Alegeti gogosari potrivit de mari, bine copti, neloviti si nepatati. Spalati-i in apa rece si, cu un cutit fin, scoateti-le cotoarele si partile albe

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ciuperci
  • gogosari
  • 1 l otet
  • 2 l apa
  • 3 linguri cu sare
  • 3 linguri cu miere
  • piper
  • foi de dafin
  • ienibahar

Mod de preparare

Alegeti gogosari potrivit de mari, bine copti, neloviti si nepatati.

Spalati-i in apa rece si, cu un cutit fin, scoateti-le cotoarele si partile albe din interior.

Curatati-i foarte bine de seminte si puneti-i cu deschiderea in jos, pe un servet curat, sa se zvante. Spalati foarte bine sub un jet de apa rece ciupercile albe, frumoase, moi si carnoase, apoi puneti-le la fiert intr-un vas cu apa putina, pe foc domol, timp de 15 minute.

Cand ciupercile sunt reci, zvantate de apa, umpleti cu acestea gogosarii si asezati-i in borcane de cel mult 2 l capacitate.

Preparati un amestec din 1 l de otet, 2 l de apa, 3 linguri cu sare, 3 linguri cu miere, piper, foi de dafin si ienibahar, care au clocotit 5 minute.

Turnati amestecul rece sau abia caldut peste gogosarii

umpluti.

Deasupra fiecarui borcan puneti un strat de un centimetru de ulei.

Legati borcanele cu celofan dublu si pastrati-le la

loc aerisit si uscat.

Iarna, preparatul respectiv este un deliciu alaturi de: rasol, fripturi, peste, batute cu unt si sare.

Asezati vasul pe o baie de aburi, ca amestecul sa ramana cald.

Taiati ciupercile feliute, inabusiti-le in unt, amestecand din cand in cand.

Combinati apoi ciupercile cu sosul alb, puneti, dupa gust,

zeama de lamaie si serviti-l alaturi de frigarui, rasol, peste alb.
Pofta buna!

Alte retete culinare cu ciuperci gasiti mai jos:

ciulama de ciuperci

ciuperci tocanita

piept de pui ciuperci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide