Harbuji murati

Pepenii (alesi cu atentie sa nu fie loviti si potriviti ca diametru cu gura butoiului) se spala si se aseaza in butoi. Se procedeaza la fel cu gogonel

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pepeni (20-25 bucati)
  • gogonele (2-3 kg)
  • ardei kapia verzi (2-3 kg)
  • marar uscat (2 legaturi)
  • cimbru (2 legaturi)
  • ardei iuti (5-6 bucati)
  • usturoi (4-5 capatani)
  • telina frunze (2 kg)
  • frunze-ramuri subtiri de visin (cam cat intra in jumatate de caldare de 10 litri)

Mod de preparare

Pepenii (alesi cu atentie sa nu fie loviti si potriviti ca diametru cu gura butoiului) se spala si se aseaza in butoi. Se procedeaza la fel cu gogonelele si ardeii kapia. Cateii de sturoi (curatati) se pun in butoi intregi. Ardeii iuti se taie pe jumatate. Cantitatile de usturoi si de ardei variaza in functie de gustul vostru.

Se face o saramura cu urmatoarele proportii: o ligura cu varf de sare la 1 litru de apa. Se amesteca pana la dizolvarea totala a sarii.

Se adauga saramura pana acopera in totalitate ingredientele din butoi.

Totul se "capaceste" cu telina, cimbru, marar si frunze de visin (toate spalate si limpezite).

Se preseaza cu doua lemne subtiri puse in crucis si legate.

Se lasa sa se porneasca cam 5-6 zile. Apoi se vantura in fiecare zi, cu cat mai des atat mai bine.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori