Inlaturam corcodusele patate sau stricate, le spalam bine si le punem intr-o oala cu apa cat sa le acopere putin, sa aibe loc sa fiarba. Cand incepe
Inlaturam corcodusele patate sau stricate, le spalam bine si le punem intr-o oala cu apa cat sa le acopere putin, sa aibe loc sa fiarba. Cand incepe sa se desprinda samburele de pulpa le strecuram si inlaturam samburii. Se pun in pungi la congelator cu tot cu zeama in care au fiert sau in sticle pentru iarna ca sa economisim spatiul din congelator. Borcanele sau sticlele se spala si se clatesc bine apoi se oparesc cu apa fiarta. Se usuca borcanele si apoi se umplu cu pasta calduta, se inchide capacul cu putere si se pun in paturi pana a doua zi. Daca doriti le puteti fierbe la bain marie ca sa fiti siguri ca tine pana la iarna. Este foarte acrisoara asa cum imi plac mie borsurile, contine vitamina C si ii da un gust aparte ciorbei.
Eu le folosesc de mult timp pentru ca nu fac bors iar asta de la tarani
nu mai e ca alta data. Cea congelata se desface din punga si se pune
cubul congelat direct in ciorba.
Retete recomandate:
Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaSunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...
Indiene cu piersici si mascarponeCu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...
Prajitura cu pere si crema de branzaAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeO prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.
Prajitura cu cireseGulasul unguresc cu carne de porc este o mancare delicioasa cu carne pe care o puteti pregati cu usurinta. Gulasul este o...
Gulas unguresc cu carne de porcDesertul acesta este printre primele pe care am invatat sa il fac inca de cand eram in scoala generala. Este o reteta clasica...
Tarta cu budinca si fructe
Comentarii