Blondine

Blondine sunt un fel de bomoboane cu lapte foarte gustoase. Pentru aceasta reteta de bomboane trebuie sa folositi 350 grame lapte praf.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Blondine

Ingrediente

  • 125 gr margarina
  • 200 gr zahar tos
  • 150 ml apa
  • 1 lingurita de cafea solubila
  • 300 - 350 gr lapte praf

Mod de preparare

Blondine sunt un fel de bomoboane cu lapte foarte gustoase. Se pune pe foc intr-o craticioara apa, zaharul si cafeaua solubila. Se tine pana s-a topit zaharul, cam 5 minute.
Se ia de pe foc si se adauga margarina, amestecand pana se topeste. Se adauga si laptele praf si se amesteca bine pana e incorporat. Se pune toata compozitia intr-o forma unsa cu putin ulei si se lasa deoparte peste noapte.
A doua zi se taie in formele dorite.


Blondine se servesc ca atare. Daca doriti se pot si ambala in hartii colorate. Le puteti face chiar cadou.
Sursa acestei retete este blogul culinar Mitinita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc