Bomboanele cu martipan sunt un desert delicios. Pentru prepararea bomboanelor de martipan aveti nevoie de migdale, zahar, lapte praf, miere, unt, cafea, rom, cacao si ciocolata.
Se macina migdalele, apoi se amesteca cu zaharul pudra si laptele praf. se adauga mierea si se framanta un aluat mai gros. Separat,s e taie untul moale in bucati, pentru crema. Se adauga peste el mierea, cafeaua, cacaua si romul. Se mixeaza bine compozitia pana la omogenizare. Amestecul de migdale se imparte in doua. Se intinde o foaie cu grosimea de 5 mm, din care se taie 15 cercuri cu diametrul de 5 cm. Resturile de aluat se framanta si se intinde o foaie dinc are se taie 15 cercuri mai mari. Se pune crema de cafea intr-un pos si se pun pe mijlocul crecurilor mai mici, cate trei bobite de crema. Se acopera cu cercurile mai mari, se preseaza marginile cercurilor de martipan si se taie marginile oval. Se apasa usor cu un cutit in centrul fiecarui oval, apoi se lasa la rece sa se intareasca. Ciocolata se rade sis e topeste pe aburi impreuna cu uleiul. Se asaza boabele de cafea pe un grilaj de metal, apoi se toarna usor glazura peste ele. Se pun la frigider si se lasa la topit.
Se servesc dupa cateva ore, impreuna cu o cana de cafea.
Alte retete de dulciuri:
Ciocolata de casa
Lapte de pasare
Cornulete cu rahat
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaFie preparata cu fasole uscata, fie cu fasole pastai, atat eu cat si familia mea efectiv adoram ciorba de fasole. Cu ceapa...
Ciorba de fasole boabe uscateDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii