Aceasta reteta de briose fara oua este potrivita pentru perioada postului. Acest aluat de prajituri de post il puteti folosi si la prepararea unui tort de ciocolata de post de exemplu.
Primele 5 ingrediente se amesteca intr-un castron, se adauga apa pana obtinem un aluat care curge/se rupe din lingura, deci mult mai gros decit cel de chec sau de pandispan.
Adaugam restul de ingrediente, amestecam bine. In acest moment se adauga nucile sau alunele tocate.
Compozitia se toarna in formele de briose si se coc la 180 de grade pana trec testul cu scobitoarea.
Se pot servi cu ciocolata neagra topita.
Briosele fara oua de post se pot servi la micul dejun sau la orice gustare dulce.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeReţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantanaPentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataAceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...
Mohnkipferl - Cornulete cu macO rețetă care e de mult timp pusă pe lista de probat, i-a venit în sfârșit rândul! După atâtea...
Aperitiv oua scotieneIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii