Briose fara oua, de post

Aceasta reteta de briose fara oua este potrivita pentru perioada postului. Acest aluat de prajituri de post il puteti folosi si la prepararea unui tort de ciocolata de post de exemplu.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Briose fara oua, de post

Ingrediente

  • 150g de zahar
  • 225g faina
  • 25g cacao
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 2 linguri de otet
  • 120ml ulei
  • nuci
  • alune tocate
  • apa

Mod de preparare

 

Primele 5 ingrediente se amesteca intr-un castron, se adauga apa pana obtinem un aluat care curge/se rupe din lingura, deci mult mai gros decit cel de chec sau de pandispan.

Adaugam restul de ingrediente, amestecam bine. In acest moment se adauga nucile sau alunele tocate.

Compozitia se toarna in formele de briose si se coc la 180 de grade pana trec testul cu scobitoarea.

Se pot servi cu ciocolata neagra topita.


Briosele fara oua de post se pot servi la micul dejun sau la orice gustare dulce.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori