Briose cu ciocolata si lichior de visine

Briosele cu ciocolata si lichior de visine sunt prajituri delicioase si simple. Ciocolata, margarina si lichiorul le topim pe baie de aburi sau in cuptorul cu microunde.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Briose cu ciocolata si lichior de visine

Ingrediente

  • Compozitia este pentru 12 briose
  • 3 oua
  • 150g ciocolata
  • 100g margarina
  • 300g faina
  • 1 lingura de cacao
  • 75 ml lichior de visine
  • 200g zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare

Mod de preparare

Briosele cu ciocolata si lichior de visine sunt prajituri delicioase si simple.
Pasul 1: ciocolata,margarina si lichiorul le topim pe baie de aburi sau in cuptorul cu microunde si le lasam sa se raceasca
Pasul 2: mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul
Pasul 3: amestecam faina,cacaua,praful de copt si sarea
Pasul 4: compozitia cu ciocolata o turnam peste cea cu oua,apoi cu o lingura incorporam amestecul cu faina
Compozitia obtinuta o turnam in forme de briose in care am pus hartiute sau am uns cu ulei si am tapetat cu faina.
Punem tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 20-25 de min sau pana trec testul scobitorii.


Cand briosele cu ciocolata si lichior de visine sunt gata le scoatem pe un gratar sa se raceasca,apoi le pudram cu zahar sau le putem face orice glazura dorim.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Galuste cu prune

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Musaca greceasca de vinete

Musaca greceasca de vinete

Musacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...

Musaca greceasca de vinete
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Floare de Colt
1
Prajituri

Prajitura Floare de Colt

Prajitura Floare de colt este o reteta de prajitura cu doua tipuri de creme si fructe, o prajitura delicioasa pe masura...

Prajitura Floare de Colt
Lichior de bere de casa
2
Lichioruri

Lichior de bere de casa

Pentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.

Lichior de bere de casa
Mutabal
3
Salate de legume

Mutabal

Sunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...

Mutabal
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
4
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Amandina insiropata cu cafea
5
Prajituri

Amandina insiropata cu cafea

Amandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...

Amandina insiropata cu cafea
Parteneri
Prajitura Carpati(varianta imbunatatita)
Bucataras.RO

Prajitura Carpati(varianta imbunatatita)

In principiu prajitura este cam la fel ca in prima postare, mai ales foile, dar am modificat crema, in sensul ca am redus din...

Prajitura Carpati(varianta imbunatatita)
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Placinta cu prune (Mosocoarna)
ReteteCulinare.RO

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia