Briosele cu ricotta si dulceata de mure sunt deosebit de bune, iar preparea lor este foarte rapida. Este recomandata si incepatprilor intr-ale bucata
Briosele cu ricotta si dulceata de mure sunt deosebit de bune, iar preparea lor este foarte rapida. Este recomandata si incepatprilor intr-ale bucatariei. Se cerne faina pentru a o aerisi. Intr-un castronel se amesteca drojdia cu o lingura de zahar, o lingura de faina si putin lapte caldut. Deasupra se presara faina si se lasa la caldura pana isi mareste volumul de 2-3 ori. Se bat ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana se albesc. Se adauga esenta de rom si coaja rasa de lamaie. Intr-un castron mare se amesteca faina cu maiaua si cu ouale batute. Se adauga treptat untul topit si laptele caldut. Se framanta pana aluatul devine omogen, bine legat si se dezlipeste usor de pe maini si de pe peretii castronului. Am format 10 bilute mici. Le-am pus in forme de tarte si le-am lasat la crescut. Le-am taiat in forma de cruce cu foarfeca si in mijlocul lor am facut o gropita in care am pus o lingurita de ricotta si o lingurita de mure. Le-am presarat cu migdale macinate. Se lasa la cuptor aproximativ 3o de minute, pana observam ca se rumenesc deasupra.
Cand s-au racit se pudreaza cu zahar. sunt ideale ca si desert sau gustare. Reteta Briose cu ricotta si ata de mure a fost propusa de raducristina pe forum culinar.ro Alte retete de briose gasiti aici: Briose ciocolatoase Briose cu mere si iaurt

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii