Briose cu vin

Briosele cu vin sunt alternativa perfecta a unui chec simplu. Un desert delicios care se face rapid si usor.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Briose cu vin

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 4 oua
  • 200g zahar
  • 135g unt
  • 200g faina
  • 120ml vin rosu
  • 1/2 lingura esenta vanilie
  • un varf de lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1 praf sare
  • 1/2 pahar fructe uscate (visine)
  • 1 lingura cocos
  • Glazura:  jeleu de visine
  • ciocolata si ornamente

Mod de preparare

Se porneste cuptorul la foc potrivit.
Se mixeaza galbenusurile cu 100g zahar pana devin un amestec cremos.

Se adauga untul moale taiat in bucati si se incorporeaza cu mixerul in crema de galbenusuri.

Se adauga faina si praful de copt apoi adausurile, 1 lingura de cocos si 1/2 de pahar de visine uscate. Se adauga vinul, scortisoara si esenta si se amesteca totul bine.

Separat, se bat spuma albusurile cu sarea, apoi se adauga si restul de zahar 100g si se mixeaza pt a se dizolva bine.

Compozitia cu galbenusuri se toarna peste albusurile spuma si se amesteca usor de jos in sus.

Se pun cate 2 linguri in formele de briose si se dau la cuptorul incins in prealabil.

Se scot din cuptor si se aseaza briosele pe tavi, decorandu-se cu ce avem la indemana.

Pofta buna!


Biosele cu vin se servesc ca atare sau langa un pahar rece cu apa minerala.

Reteta de Briose cu vin a fost propusa pe forumul Culinar.ro de Doitili.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide