Pentru a prepara aceasta reteta de chec alb sunt necesare urmatoarele ingrediente: albusuri, faina de cartofi, baton de vanilie, unt si coaja de lamaie.
Se bat albusurile cu zaharul in spuma, se adauga vanilia, coaja de lamaie si faina de cartofi, putin cate putin, amestecand cu lingura foarte incet. Se adauga untul caldut, amestecand in acelasi fel. Se pune compozitia in forma de chec unsa si presarata cu faina si se pune la cuptor la foc potrivit, lasand sa se rumeneasca si sa creasca frumos. Se scoate din forma foarte incet.
Se poate servi dupa ce s-a racit.
Alte retete recomandate:
Chec cu ciocolata, cirese si alune de padure
Chec insiropat
Chec in doua culori
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii