Pentru a prepara aceasta reteta de chec alb cu rahat si stafide sunt necesare urmatoarele ingrediente: rahat, stafide, oua, faina, zahar, ulei, lapte, bicarbonat, nuci, unt.
Se bat ouale cu zaharul, se adauga laptele, apoi uleiul si se amesteca bine. Se pune bicarbonatul si faina putin cate putin. Nucile, rahatul si stafidele se tavalesc prin faina, se scutura si se pun in compozitia de mai sus. Se unge o forma de chec, se capitoneaza cu hartie si se toarna compozitia incet. Se coace la inceput la foc mic, apoi putin mai tare. Se incearca daca este gata, cu paiul.
Este mai bun dupa 2—3 zile.
Alte retete recomandate:
Chec colorat
Chec cu miere si stafide
Chec cu branza
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii