Chec alb cu rahat si stafide

Pentru a prepara aceasta reteta de chec alb cu rahat si stafide sunt necesare urmatoarele ingrediente: rahat, stafide, oua, faina, zahar, ulei, lapte, bicarbonat, nuci, unt.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 oua
  • 375 g faina
  • 1 pahar zahar
  • 1 pahar ulei (sau margarina topita)
  • 3/4 pahar lapte
  • un varf de cutit bicarbonat
  • 150 g nuci taiate in lung
  • 150 g rahat (colorat) taiat fisii lunguiete
  • 50 g stafide
  • unt pentru forma.

Mod de preparare

Se bat ouale cu zaharul, se adauga laptele, apoi uleiul si se amesteca bine. Se pune bicarbonatul si faina putin cate putin. Nucile, rahatul si stafidele se tavalesc prin faina, se scutura si se pun in compozitia de mai sus. Se unge o forma de chec, se capito­neaza cu hartie si se toarna compozitia incet. Se coace la inceput la foc mic, apoi putin mai tare. Se incearca daca este gata, cu paiul.


Este mai bun dupa 2—3 zile.
Alte retete recomandate:
Chec colorat
Chec cu miere si stafide
Chec cu branza

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc