Pentru a prepara aceasta reteta de chec brun economic sunt necesare urmatoarele ingrediente: zahar, ceai, ulei, ou, praf de copt, scortisoara, nuci si faina.
Se caramelizeaza zaharul, se stinge cu o ceasca de ceai rusesc si se lasa sa se raceasca. Se amesteca apoi cu oul batut, uleiul, praful de copt si scortisoara pisata foarte fin. Se pune faina, amestecand foarte bine cu lingura pana cand se obtine o compozitie ca o crema groasa. Se pune in forma de chec unsa si presarata cu faina si se aseaza deasupra jumatati de miez de nuca. Se da la cuptor la foc potrivit.
Se serveste a doua zi.
Alte retete recomandate:
Chec cu ghimbir
Chec cu fructe confiate
Chec cu dovleac
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii