Pentru a prepara aceasta reteta de chec brun economic sunt necesare urmatoarele ingrediente: zahar, ceai, ulei, ou, praf de copt, scortisoara, nuci si faina.
Se caramelizeaza zaharul, se stinge cu o ceasca de ceai rusesc si se lasa sa se raceasca. Se amesteca apoi cu oul batut, uleiul, praful de copt si scortisoara pisata foarte fin. Se pune faina, amestecand foarte bine cu lingura pana cand se obtine o compozitie ca o crema groasa. Se pune in forma de chec unsa si presarata cu faina si se aseaza deasupra jumatati de miez de nuca. Se da la cuptor la foc potrivit.
Se serveste a doua zi.
Alte retete recomandate:
Chec cu ghimbir
Chec cu fructe confiate
Chec cu dovleac
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii