Chec Caise & Grana

2 tavi mari de chec se ung cu unt si se pudreaza cu putina Grana Padana rasa. Untul se amesteca cu shorteningul, se adauga zaharul si zaharul pudra s

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Chec Caise & Grana

Ingrediente

  • 150g branza Grana Padano - rasa mic
  • 175g unt moale
  • 25g shortening
  • 220g zahar
  • 80g zahar pudra
  • 6 oua mici sau 5 oua mari - la temp. camerei
  • 85g smantana groasa
  • 30g amidon
  • 300g faina pt. prajituri
  • 100~200g caise uscate - taiate marunt (caisele se pot pune si asa simple sau inmuiate intai in lichior de caise - pt. mai multa aroma)

Mod de preparare

2 tavi mari de chec se ung cu unt si se pudreaza cu putina Grana Padana rasa.

Untul se amesteca cu shorteningul, se adauga zaharul si zaharul pudra si se freaca spuma. Se adauga ouale pe rand mixand bine dupa fiecare, se toarna apoi smantana treptat. Se adauga Grana Padano, apoi amidonul cernut impreuna cu faina si caisele, amestecand dupa fiecare.

Compozitia se toarna in tavi si se coace la foc potrivit (170~180°C) aprox. 30~40 min. sau pana este gata
Pofta buna!

Reteta Chec Caise & Grana a fost propusa de CristinaK pe forum culinar.ro

Alte retete de chec gasiti aici:

Chec cu mere si vanilie,

Surprise cake, chec surpriza cu frisca si visine,

Guguluf cu mac

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc