Chec cu banane si suc de portocale

Se freaca untul cu zaharul si se adauga sucul de portocala si coaja rasa. Adaugati faina si esenta de vanilie si amestecati. Intre timp se bat spuma

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Chec cu banane si suc de portocale

Ingrediente

  • 100 g unt
  • 150 g zahar pudra
  • 150g faina
  • sucul de la o portocala + coaja rasa (+ coaja de lamaie )
  • 6 albusuri
  • praf de copt
  • esenta de vanilie sau zahar vanilat
  • 2 sau 3 banane

Mod de preparare

Se freaca untul cu zaharul si se adauga sucul de portocala si coaja rasa.

Adaugati faina si esenta de vanilie si amestecati.

Intre timp se bat spuma albusele.

Bananele se taie bucatele cam cat o aluna si se dau prin faina.

Se amesteca a treia parte din albuse cu compozitia de unt cu faina si se amesteca, apoi se adauga restul si se amesteca usor sa nu se lase albusul, se adauga incet si bananele.

Am pus totul intr-o tava cam mare dar am vrut sa vad cum se coace in ea

si l-am dat la cuptor la 350 F vreo 35 de minute , trebuie oricum incercat cu scobitoarea daca e facut sau nu.

Gustul este foarte bun , aromat super si nu este un chec dulce chiar si cu zaharul pudrat deasupra.


Pofta buna!

Reteta Chec cu banane si suc de portocale a fost propusa de SIMONA.B pe forum culinar.ro

Alte retete cu banane gasiti aici:

Chec cu banane si ciocolata,

Tarta tartin cu banane caramelizate,

Banane caramelizate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori