Checul cu cacao este o reteta de chec simplu si ieftin de facut, un chec delicios ce poate fi servit ca si o gustare dulce alaturi de o cana cu lapte sau ceai.
Separam galbenusurile de albusuri si batem albusurile pana obtinem o spuma, adaugam zaharul si mixam pana se topeste zaharul.
Batem galbenusurile cu un praf de sare si le adaugam peste albusuri in timp ce amestecam de jos in sus.
Treptat adaugam faina, zaharul vanilat, uleiul si amestecam continuu de jos in sus.
Ungem doua tavi cu ulei, punem compozitia si oprim 4-5 linguri in vas peste care adaugam cacaoa si amestecam pana se omogenizeaza.
Adaugam cacao astfel obtinuta in tavi peste compozitia de chec si facem diferite forme cu furculita.
Dam la cuptorul incins pentru aproximativ 45-50 minute la foc potrivit.
Pofta buna !
Checul cu cacao se lasa sa se raceasca, se taie feliute, se orneaza un platou si se servesc cu un pahar de apa sau de suc.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii