Chec cu cacao glazurat

Chec cu cacao glazurat este o reteta de prajitura simpla care se face in mai putin de o ora. Pentru aceasta reteta de chec aveti nevoie de faina,

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Chec cu cacao glazurat

Ingrediente

  • o cana si jumatate de faina
  • o cana si jumatate de zahar (nu iese prea dulce dar se mai indulceste dupa pofta cu zaharul pudrat pe deasupra)
  • 6 oua
  • 6 linguri de ulei
  • 2 lingurite de praf de copt
  • jumate lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 2 linguri de cacao
  • esenta de rom sau mai fain
  • de cafea
  • Glazura:
  • 120 gr de ciocolata neagra
  • 8 linguri de smantana pentru frisca (LaDorna am folosit)
  • o cana zahar pudra
  • esenta de cafea
  • un varf de cutit de unt
  • optional o lingura de nuca tocata

Mod de preparare

Checul cu cacao este printre dulciurile care mereu imi amintesc de copilarie.
Cu cantitatile de mai sus am putut face doua checuri, insa tavile pe care le am sunt mai mari decat cele obisnuite de chec, ca atare, desi creste, checul meu nu e foarte gros fiindca pun mai putin aluat in fiecare forma.

Se separa albusurile de galbenusuri. Daca folosesti oua de tara, iti va iesi mai sanatos si mai galben checul, cum am patit eu. Se bat albusurile spuma, apoi se adauga zaharul putin cate putin si se mixeaza in continuare. Se adauga treptat galbenusurile, batute in prealabil. Se adauga cele 6 linguri de ulei. Se incorporeaza si faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul. Se ung formele de chec cu unt si apoi se presara faina sau se pune hartie de copt. Se toarna compozitia in forme, pastrandu-se cateva linguri care apoi se amesteca cu 2 linguri de cacao. Atentie insa caci compozitia cu cacao este mai grea si se lasa la fund, ca atare nu trebuie sa fie prea multa. Se pune in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 45 de min sau pana cand scobitoarea iese curata.

Cu 5 min inainte de a scoate checul, te poti apuca de glazura, punand intr-un ibric ciocolata cu untul la bain-marie. Cand s-au topit adaugi smantana, zaharul, esenta si amesteci repede si bine. Scoti checurile din forma, pe un gratar cu foaie de copt pe el (ca sa nu murdaresti de jur-imprejur) si torni imediat glazura peste ele, lasand sa se scurga in voie pe peste tot.


Presari nuca si lasi sa se raceasca la temperatura camerei pentru ca glazura sa isi pastreze luciul, dupa care checul cu cacao glazurat poate fi servit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Ciorba de salata verde
2
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
3
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
4
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
5
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Parteneri
Snitel
Bucataras.RO

Snitel

Azi a fost randul meu la bucatarie:)si am ales sa fac snitele de porc.va servesc cu mare drag:)

Snitel
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola