Chec cu cacao si branza

Checul cu cacao si branza este o reteta deosebita de chec. Il puteti servi ca si gustare dulce langa o cana cu ceai, il puteti pune si la pachet, cu siguranta odata ce-l incercati o sa-l si repetati.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Chec cu cacao si branza

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 140g faina
  • 113g unt rece
  • 1 lingurita bicarbonat alimentar de sodiu
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri smantana
  •  
  • Pentru umplutura de branza:
  • 500g branza dulce de vaca
  • 4 oua
  • 140g zahar
  • 4 linguri faina
  • semintele de la 1 pastaie de vanilie
  • coaja de la 1 lamaie
  •  
  • In plus:
  • biscuiti amaretti

Mod de preparare

Pentru aluat amestecati impreuna toate ingredientele, framantati-le cu mana. Aluatul obtinut presarati-l cu faina si intindeti-l cu sucitorul intre doua folii de copt, in forma dreptunghiulara. Aluatul intins trebuie sa fie mai mare decat tava.

Pregatiti tava pentru chec, tapetati-o cu folie pentru copt. Asezati aluatul in tava si lasati marginile sa atarne afara.

Pentru umplutura mixati branza impreuna cu galbenusurile si restul ingredientelor.

Mixati bine si albusurile (4 la numar) si apoi incorporati-le usor, amestecand de jos in sus in compozitia de branza.

Asezati jumatate din cantitatea de umplutura peste aluat, apoi un rand de biscuiti amaretii. Turnati si umplutura ramasa si apoi adunati marginile de aluat.

Dati la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 40-45 de minute.

Reteta de chec cu branza a fost oferita de Rodiva - for the love of cakes.


Serviti checul cu cacao si branza dupa ce s-a racit. Puteti sa-l serviti ca atare sau alaturi de fructe proaspete, sau poate cu o glazura de unt deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
2
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
3
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
4
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide