Pentru a prepara aceasta reteta de chec cu ciocolata alba si rom sunt necesare urmatoarele ingrediente: esenta de rom, ciocolata alba, faina, oua, cacao, zahar.
Stafidele se pun la inmuiat in esenta de rom. Albusurile se separ se galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu o cana de zahar. Galbenusurile se freaca cu o cana de zahar si ele si cu sare, timp de 10 minute, apoi se adauga cele 12 linguri de apa calduta, pe rand.
Albusurile spuma se pun peste galbenusuri. si se adauga faina in ploaie. Se iau 3 tavi care se ung si se tapeteaza cu faina. Se imparte aluatul in 4. O patrime se pune deoparte, iar celelalte 3 parti se toarna fiecare in cate o tava. In partea de aluat ramasa se adauga ciocolata alba, cacaoa, stafidele.
Aceasta compozitie se toarna pe celelalte 3 tavi, in mod egal. Cu o furculita se amesteca intre ele compozitiile. Se pun tavile la cuptor. Se lasa cam 40-45 de minute, timp in care se intorc tavile.
Se pudreaza zahar deasupra.
Alte retete recomandate:
Placinta cu mere
Pasca cu branza
Prajitura cu capsuni
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii