Pentru a prepara aceasta reteta de chec cu crema de migdale sunt necesare urmatoarele ingrediente: migdale, faina, zahar, unt, oua, esenta de migdale, praf de copt, smantana, scortisoara, zahar brun.
Pentru a pregati aluatul, se amesteca faina cu praful de copt, sarea, ouale, zaharul, untul si smantana. Se formeaza un aluat care se lasa deoparte.
Pentru a pregati crema, se amesteca untul cu zaharul si se adauga migdalele macinate si scortisoara. Se adauga ouale si esenta de migdale.
Se ia o forma si se aseaza un strat de aluat, peste unul de crema, urmat de unul de aluat si tot asa pana cand se termina compozitiile. Se pune la cuptor pentru 45-50 minute.
Se serveste cu zahar pudra deasupra.
Alte retete recomandate:
Chec cu crema de alune si ciocolata
Tort d emere si chec de lamaie
Chec cu ness
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii