Un dulce clasic, potrivit langa cafea sau pentru pachetelul de la scoala sau serviciu...
Faina se amesteca cu drojdia uscata si se lasa deoparte. Separam ouale, iar galbenusurile le amestecam cu uleiul, apoi cu aromele. Mixam albusurile cu indulcitorul/zaharul pana devin o spuma tare, lucioasa. Adaugam galbenusurile, treptat si cu ajutorul unei spatule, le incorporam. Punem si faina si amestecam cu miscari largi, usoare, pana nu mai sunt cocoloase. Acum adaugam si banana pasata bine cu furculita. Pregatim tavile. Le tapetam cu hartie de copt sau nu, daca folosim de silicon, incalzim cuptorul la 180 grade C. Oprim putin aluat intr-un bol, pe care-l amestecam cu cacao, iar restul il turnam in mod egal in tavile pregatite deja. Deasupra checurilor, punem si aluatul cu cacao si, cu ajutorul unei furculite, ne jucam putin cu miscari circulare. Introducem tavile in cuptorul preincalzit, pentru 40 minute sau pana cand checurile trec testul scobitorii. Le lasam sa se raceasca si portionam pentru servire.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIntotdeauna le mananc cu pofta, indiferent daca umplutura e dulce sau nu. Si imi amintesc de copilarie, cand ma jucam cu...
Clatite cu dulceturiDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii