Chec cu fistic si cacao

Intrun castron se pun ouale intregi si zaharul tos, se mixeaza bine pana se albeste compozitia si devine spumoasa, se adauga apa minerala si se mixeaz

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Chec cu fistic si cacao

Ingrediente

  • 4 oua
  • 200 gr. zahar
  • 150 ml. apa minerala
  • 150 ml ulei
  • 300 gr. faina
  • 3 pachetele zahar vanilat
  • 1 pachet praf copt
  • coaja rasa de lamaie
  • un praf de sare
  • 2 linguri cacao
  • fistic maruntit ( in jur de 50 gr. )

Mod de preparare

Intrun castron se pun ouale intregi si zaharul tos, se mixeaza bine pana se albeste compozitia si devine spumoasa, se adauga apa minerala si se mixeaza.

Se pune zaharul vanilat apoi coaja de lamaie, praful de sare si se amesteca.

Se toarna uleiul cate putin si se amesteca in continuare foarte bine.

Se pune faina amestecata cu praful de copt, cate putin si amestecand tot timpul

Se pastreaza cea mai mare parte de compozitie in castron, iar aprox.10-15 linguri de aluat se pun in alt castron.

In cea mai mica parte se pun cele 2 linguri de cacao, iar in cealalta se rastoarna fisticul.

Se amesteca bine separat in fiecare castron (partea cu fistic cu o lingura)

Se pregateste o tava de chec care se tapeteaza si eventual si hartie de copt pe fund ( ajuta checul sa iasa mai repede dupa copt).

Se toarna partea cu fistic, se adauga cu lingura si compozitia cu cacao.

Se baga tava-n cuptor la 175 grade pentru 35-40 min.

Se pudreaza si se lasa la racit.


Reteta Chec cu fistic si cacao a fost propusa de Pocahontas

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide