Intrun castron se pun ouale intregi si zaharul tos, se mixeaza bine pana se albeste compozitia si devine spumoasa, se adauga apa minerala si se mixeaz
Intrun castron se pun ouale intregi si zaharul tos, se mixeaza bine pana se albeste compozitia si devine spumoasa, se adauga apa minerala si se mixeaza.
Se pune zaharul vanilat apoi coaja de lamaie, praful de sare si se amesteca.
Se toarna uleiul cate putin si se amesteca in continuare foarte bine.
Se pune faina amestecata cu praful de copt, cate putin si amestecand tot timpul
Se pastreaza cea mai mare parte de compozitie in castron, iar aprox.10-15 linguri de aluat se pun in alt castron.
In cea mai mica parte se pun cele 2 linguri de cacao, iar in cealalta se rastoarna fisticul.
Se amesteca bine separat in fiecare castron (partea cu fistic cu o lingura)
Se pregateste o tava de chec care se tapeteaza si eventual si hartie de copt pe fund ( ajuta checul sa iasa mai repede dupa copt).
Se toarna partea cu fistic, se adauga cu lingura si compozitia cu cacao.
Se baga tava-n cuptor la 175 grade pentru 35-40 min.
Se pudreaza si se lasa la racit.
Reteta Chec cu fistic si cacao a fost propusa de Pocahontas
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii