Checul cu iaurt de realizeaza cu iaurt grecesc si ulei de floarea soarelui, fara a folosi unt. Reazultatul este un chec inalt pufos si aromat ideal de a fi servit ca atare sau inmuiat in lapte ori impreuna cu dulceata preferata.
Prima data pentru prepararea checului asigurati-va ca toate ingredientele sunt la temperatura camerei. Amestecati ouale cu zaharul timp de 5 minute cu ajutorul unui mixer. Adaugati uleiul amestecand continuu. Intr-un vas separat cerneti faina impreuna cu amidonul si praful de copt. Daca nu aveti amidon la indemana il puteti inlocui, cu aceeasi cantitate de faina. Adaugati amestecul de faina si amidon la compozitia de oua cate o lingura pe rand fara sa incetati sa amestecati. Acum puteti adauga si iaurtul tot cate o lingura pe rand amestecand continuu. La final adaugati si coaja rasa de lamaie. Ungeti cu unt si tapetati cu faine o tava cu diametrul de 24 cm. Dati la cuptorul preincalzit la 170 de grade pentru 60 de minute. Dupa ce ati facut proba cu scobitoarea lasati checul sa se raceasca si dupa aceea scoteti-l din forma. Checul dumneavoastra este gata pentru a fi gustat!
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii