Checul cu iaurt de realizeaza cu iaurt grecesc si ulei de floarea soarelui, fara a folosi unt. Reazultatul este un chec inalt pufos si aromat ideal de a fi servit ca atare sau inmuiat in lapte ori impreuna cu dulceata preferata.
Prima data pentru prepararea checului asigurati-va ca toate ingredientele sunt la temperatura camerei. Amestecati ouale cu zaharul timp de 5 minute cu ajutorul unui mixer. Adaugati uleiul amestecand continuu. Intr-un vas separat cerneti faina impreuna cu amidonul si praful de copt. Daca nu aveti amidon la indemana il puteti inlocui, cu aceeasi cantitate de faina. Adaugati amestecul de faina si amidon la compozitia de oua cate o lingura pe rand fara sa incetati sa amestecati. Acum puteti adauga si iaurtul tot cate o lingura pe rand amestecand continuu. La final adaugati si coaja rasa de lamaie. Ungeti cu unt si tapetati cu faine o tava cu diametrul de 24 cm. Dati la cuptorul preincalzit la 170 de grade pentru 60 de minute. Dupa ce ati facut proba cu scobitoarea lasati checul sa se raceasca si dupa aceea scoteti-l din forma. Checul dumneavoastra este gata pentru a fi gustat!
Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.
Paste cu sos de rosii si busuiocPentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...
Tarta cu piersiciAceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieSe fierbe fasolea verde si se taie bucatele mici. Se rade morcovul, se taie patrunjelul, ceapa si 2-3 catei de usturoi. Se...
Salata de fasole verdePlachia, una dintre cele mai simple si delicioase retete cu peste.
Plachie de crapLichiorul de menta este o bautura deosebita. Pentru a face aceasta reteta de lichior aveti nevoie frunze de menta, alcool si...
Lichior de menta
Comentarii