Chec cu iaurt

Checul cu iaurt de realizeaza cu iaurt grecesc si ulei de floarea soarelui, fara a folosi unt. Reazultatul este un chec inalt pufos si aromat ideal de a fi servit ca atare sau inmuiat in lapte ori impreuna cu dulceata preferata.

Portii
10
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
redusa
Chec cu iaurt

Ingrediente

  • 6 oua medii
  • 200g Iaurt gracesc
  • 350 g Zahar
  • 90 g Ulei de floarea soarelui
  • 200g Faina
  • 50g Amidon alimentar
  • 10g Praf de copt
  • Coaja rasa de lamaie

Mod de preparare

Prima data pentru prepararea checului asigurati-va ca toate ingredientele sunt la temperatura camerei. Amestecati ouale cu zaharul timp de 5 minute cu ajutorul unui mixer. Adaugati uleiul amestecand continuu. Intr-un vas separat cerneti faina impreuna cu amidonul si praful de copt. Daca nu aveti amidon la indemana il puteti inlocui, cu aceeasi cantitate de faina. Adaugati amestecul de faina si amidon la compozitia de oua cate o lingura pe rand fara sa incetati sa amestecati. Acum puteti adauga si iaurtul tot cate o lingura pe rand amestecand continuu. La final adaugati si coaja rasa de lamaie. Ungeti cu unt si tapetati cu faine o tava cu diametrul de 24 cm. Dati la cuptorul preincalzit la 170 de grade pentru 60 de minute. Dupa ce ati facut proba cu scobitoarea lasati checul sa se raceasca si dupa aceea scoteti-l din forma. Checul dumneavoastra este gata pentru a fi gustat!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci