Chec cu miere si glazura

Se amesteca mierea cu zaharul, untul si ouale cu ajutorul mixerului pina se obtine o pasta alba si cremoasa. Se incorporeaza cacao, praful de copt, ar

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • aluat: 200 g miere
  • 125 g zahar
  • 100 g unt
  • 3 oua
  • o lingura cacao
  • un praf de copt
  • 1/2 sticluta esenta de portocale
  • 100 g alune
  • 50 g stafide
  • 300 g faina; glazura: 200 g glazura alba
  • nuci
  • stafide
  • alune
  • 200 g gem caise

Mod de preparare

Se amesteca mierea cu zaharul, untul si ouale cu ajutorul mixerului pina se obtine o pasta alba si cremoasa. Se incorporeaza cacao, praful de copt, aromele, alunele, stafidele si faina. Se pune compozitia in tava de chec unsa si se coace la foc potrivit o ora. Dupa ce s-a copt se lasa 20 minute sa se racoreasca apoi se unge cu gemul si se toarna glazura alba. Se decoreaza cu nuci, stafide, alune, cirese.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori