Checul cu nuca de cocos si glazura este o reteta de chec simpla, dar foarte aromata. Glazura de lamaie se potriveste perfect cu textura pufoasa a checului cu aroma de cocos.
Se freaca margarina cu zaharul, se adauga zaharul vanilat, ouale, cocosul si coaja de lamaie, se amesteca mai departe. Amestecam faina, amidonul si praful de copt. Adaugam cate putina faina, si cate putin lapte de cocos, pina se termina.
Se amesteca/mixeaza continuu. Ungem o forma cu margarina. Turnam aluatul si dam la cuptorul preincalzit la 170 °C, timp de 55-60 minute. Se lasa scurt la racit in forma, apoi se intoarce pe un gratar. Se face o glazura din zahar pudra si zeama de lamaie. Se decoreaza checul cu glazura. Se poate face si mai multa glazura si se poate acoperi in intregime. E o prajitura faramicioasa, fina, aromata. In aluat se pot amesteca si fructe confiate sau stafide (sau de-amindoua)..sau bucatele de fructe (proaspete sau din compot): piersici, caise, portocale filetate, mere..sau cirese, visine. Tavaliti-le inainte prin faina.
Checul cu nuca de cocos si glazura se potriveste perfect la micul dejun. La cafea..
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii