Chec cu rom in sos de stafide si fistic

Checul cu rom in sos de stafide si fistic este o retetea delicioasa, si care practic reinventeaza reteta clasica de chec cu cacao. Sosul de fistic si brandy da o nota aparte acestei retete.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Chec cu rom in sos de stafide si fistic

Ingrediente

  • 3 oua
  • 300 gr. zahar
  • 200 gr. faina
  • 150 gr. margarina 100 gr. stafide
  • 1 paharel de brandy sau coniac
  • sare
  • 1/2 pliculet drojdie; Sos: 100 ml. zeama de lamiie
  • 1 paharel de rom
  • 100 gr. zahar
  • 100 gr. stafide
  • 1 lingura de fistic taiat marunt

Mod de preparare

Checul cu rom in sos de stafide si fistic este o retetea delicioasa, si care practic reinventeaza reteta clasica de chec cu cacao. Sosul de fistic si brandy da o nota aparte acestei retete.

 

Se bat ouale cu zaharul, se adauga margarina taiata cuburi si se incorporeaza faina in ploaie. Se adauga sare si drojdia pulbere. Se amesteca pina intraga compozitie devine omogena si spumoasa. Stafidele tinute in coniac, se trec prin faina, se adauga la compozitie. Se torna compozitia intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina. Se lasa la cuptor cca 1 ora.

Intr-un vas se pune la fiert zaharul cu zeama de lamiie, romul, stafidele si fisticul. Se omogenizeaza totul bine, amestecand mereu.


Se serveste checul decorat cu felii de lamiie si stropit cu sosul dulce

 

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc