Chec cu sticksuri din dovleac

Un desert absolut delicios

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
ridicata
Chec cu sticksuri din dovleac

Ingrediente

  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina de grau
  • 4 linguri ulei
  • 1 praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 varf de cutit de sare
  • 1 castronel cu sticksuri din dovleac placintar
  • 2 linguri zahar vanilat cu grad scazut de vanilie

Mod de preparare

Se curata un dovleac placintar si se taie sub forma de sticksuri care se vor folosi la chec.

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se pun la mixat cu un praf de sare si se mixeaza pana cand devin o pasta densa, se adauga zaharul vanilat, zaharul si se continua mixarea, pret de cateva minute, apoi se opreste mixarea.

Intr-un castronel, se pun galbenusurile cu uleiul si se amesteca usor, dupa care se adauga, putin cate putin peste albusurile spuma si se omogenizeaza usor cu o spatula.

Intr-un castronel se pune faina de grau si praful de copt, se omogenizeaza, se presara peste compozitie si se continua omogenizarea incet, cu aceeasi spatula, pana la incorporarea foarte bine a tuturor ingredientelor.

Intr-o tava rotunda, se asaza hartie de copt, pe mijlocul tavii se asaza o cutie de tabla de la un compot, cutie care a fost imbracata in hartie de copt, se asaza sticksurile de dovleac care au fot trase prin zahar vanilat cu grad scazut de vanilie, pe margini, si se toarna compozitia in tava. Se continua asezarea sticksurilor pe langa tava, prin interior si pe langa cutie, pana se termina, apoi se da tava la cuptorul incalzit, pentru circa o ora. Se taie cand se raceste.

Sa aveti pofta, dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
2
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
3
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
4
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide