Chec cu sticksuri din dovleac

Un desert absolut delicios

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
ridicata
Chec cu sticksuri din dovleac

Ingrediente

  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina de grau
  • 4 linguri ulei
  • 1 praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 varf de cutit de sare
  • 1 castronel cu sticksuri din dovleac placintar
  • 2 linguri zahar vanilat cu grad scazut de vanilie

Mod de preparare

Se curata un dovleac placintar si se taie sub forma de sticksuri care se vor folosi la chec.

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se pun la mixat cu un praf de sare si se mixeaza pana cand devin o pasta densa, se adauga zaharul vanilat, zaharul si se continua mixarea, pret de cateva minute, apoi se opreste mixarea.

Intr-un castronel, se pun galbenusurile cu uleiul si se amesteca usor, dupa care se adauga, putin cate putin peste albusurile spuma si se omogenizeaza usor cu o spatula.

Intr-un castronel se pune faina de grau si praful de copt, se omogenizeaza, se presara peste compozitie si se continua omogenizarea incet, cu aceeasi spatula, pana la incorporarea foarte bine a tuturor ingredientelor.

Intr-o tava rotunda, se asaza hartie de copt, pe mijlocul tavii se asaza o cutie de tabla de la un compot, cutie care a fost imbracata in hartie de copt, se asaza sticksurile de dovleac care au fot trase prin zahar vanilat cu grad scazut de vanilie, pe margini, si se toarna compozitia in tava. Se continua asezarea sticksurilor pe langa tava, prin interior si pe langa cutie, pana se termina, apoi se da tava la cuptorul incalzit, pentru circa o ora. Se taie cand se raceste.

Sa aveti pofta, dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Cele mai apreciate rețete
Cledne
1
Mancaruri cu cartofi

Cledne

Se fierb cartofi in coaja apoi se lasa la rece , se curata si se piseaza f bine. Apoi se adauga oul sarea si faina cat...

Cledne
Inghetata lapte de pasare
2
Inghetate

Inghetata lapte de pasare

Aceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...

Inghetata lapte de pasare
Rulada fina cu ganache de cafea
3
Prajituri

Rulada fina cu ganache de cafea

Rulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...

Rulada fina cu ganache de cafea
Budinca de gris
4
Budinci

Budinca de gris

Se pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...

Budinca de gris
Tort cu capsuni si mac
5
Torturi

Tort cu capsuni si mac

Este un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...

Tort cu capsuni si mac
Parteneri
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii