Pentru a prepara aceasta reteta de chec de albusuri cu nuca si rahar sunt necesare urmatoarele ingrediente: nuca, rahat, albusuri, zahar, lamaie, faina, stafide, unt.
Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul putin cate putin, amestecandu-se bine. Cand nu se mai simte zaharul, se adauga zeama si coaja de la o lamaie, faina (se pune cate putin), iar la urma nucile, rahatul si stafidele. Se unge si se capitoneaza cu hartie (unsa si ea) o forma de chec, se pune compozitia si se coace la foc potrivit, incercandu-se cu paiul.
Poate fi servit dupa ce s-a racit.
Alte retete recomandate:
Chec cu smochine
Chec cu nuci
Chec pufos
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii