Pentru a prepara aceasta reteta de chec de albusuri cu nuca si rahar sunt necesare urmatoarele ingrediente: nuca, rahat, albusuri, zahar, lamaie, faina, stafide, unt.
Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul putin cate putin, amestecandu-se bine. Cand nu se mai simte zaharul, se adauga zeama si coaja de la o lamaie, faina (se pune cate putin), iar la urma nucile, rahatul si stafidele. Se unge si se capitoneaza cu hartie (unsa si ea) o forma de chec, se pune compozitia si se coace la foc potrivit, incercandu-se cu paiul.
Poate fi servit dupa ce s-a racit.
Alte retete recomandate:
Chec cu smochine
Chec cu nuci
Chec pufos
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii