Compozitia 1: untul, zaharu, cacao si laptele se pune pe foc pana se topeste zaharul, amestecand continuu. Se opreste din cantitate 10 - 12 linguri,
Compozitia 1: untul, zaharu, cacao si laptele se pune pe foc pana se topeste zaharul, amestecand continuu. Se opreste din cantitate 10 - 12 linguri, pentru glazura.
Compozitia 2: faina, cele sase oua, praful de copt si zeama de lamaie
Dupa ce s-a racit compozitia 1, se pun galbenusurile, apoi se adauga cate o lingura de faina alternand cu una de albus (batut spuma ca la bezele), se adauga praful de copt stins cu zeama de lamaie.
Se iau doua forme de cozonac (chec), se ung cu unt si se presara cu faina. Se toarna aluatul, se da la cuptor si se lasa la foc potrivit 30-40 de minute. Cuptorul se incinge inainte. Se incearca cu paiul, iar daca iese curat, checul este gata.
Dupa ce se aseaza cheurile pe platouri, se ung cu glazura pastrata din compozitia 1.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeUn aperitiv delicios, se poate servi cald sau rece, potrivit in orice moment!
Rulouri cu ciuperciTortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...
Tort DobosIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii