Compozitia 1: untul, zaharu, cacao si laptele se pune pe foc pana se topeste zaharul, amestecand continuu. Se opreste din cantitate 10 - 12 linguri,
Compozitia 1: untul, zaharu, cacao si laptele se pune pe foc pana se topeste zaharul, amestecand continuu. Se opreste din cantitate 10 - 12 linguri, pentru glazura.
Compozitia 2: faina, cele sase oua, praful de copt si zeama de lamaie
Dupa ce s-a racit compozitia 1, se pun galbenusurile, apoi se adauga cate o lingura de faina alternand cu una de albus (batut spuma ca la bezele), se adauga praful de copt stins cu zeama de lamaie.
Se iau doua forme de cozonac (chec), se ung cu unt si se presara cu faina. Se toarna aluatul, se da la cuptor si se lasa la foc potrivit 30-40 de minute. Cuptorul se incinge inainte. Se incearca cu paiul, iar daca iese curat, checul este gata.
Dupa ce se aseaza cheurile pe platouri, se ung cu glazura pastrata din compozitia 1.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii