Compozitia 1: untul, zaharu, cacao si laptele se pune pe foc pana se topeste zaharul, amestecand continuu. Se opreste din cantitate 10 - 12 linguri,
Compozitia 1: untul, zaharu, cacao si laptele se pune pe foc pana se topeste zaharul, amestecand continuu. Se opreste din cantitate 10 - 12 linguri, pentru glazura.
Compozitia 2: faina, cele sase oua, praful de copt si zeama de lamaie
Dupa ce s-a racit compozitia 1, se pun galbenusurile, apoi se adauga cate o lingura de faina alternand cu una de albus (batut spuma ca la bezele), se adauga praful de copt stins cu zeama de lamaie.
Se iau doua forme de cozonac (chec), se ung cu unt si se presara cu faina. Se toarna aluatul, se da la cuptor si se lasa la foc potrivit 30-40 de minute. Cuptorul se incinge inainte. Se incearca cu paiul, iar daca iese curat, checul este gata.
Dupa ce se aseaza cheurile pe platouri, se ung cu glazura pastrata din compozitia 1.
Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...
Gem de gutui cu ghimbirReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciGustoasa, hranitoare, simplu si rapid de facut: supa crema de dovleac. Ideala pentru serile rece de iarna, pentru o cina usoara.
Supa crema de dovleacsupa crema pentru zile reci
Supa crema de legume si linteAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteCiorbita simpla de dovlecei este o reteta de ciorba potrivita in zilele de post. Ciorba cu multe legume este usoara,...
Ciorbita simpla de dovleceiDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii