Chec de cacao cu glazura

Compozitia 1: untul, zaharu, cacao si laptele se pune pe foc pana se topeste zaharul, amestecand continuu. Se opreste din cantitate 10 - 12 linguri,

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g unt 80%
  • 800 g zahar
  • 100 g cacao
  • 200 ml lapte
  • 700 g faina
  • 6 oua
  • 1 si 1/2 pachet praf de copt
  • 1/2 lamaie

Mod de preparare

Compozitia 1: untul, zaharu, cacao si laptele se pune pe foc pana se topeste zaharul, amestecand continuu. Se opreste din cantitate 10 - 12 linguri, pentru glazura.


Compozitia 2: faina, cele sase oua, praful de copt si zeama de lamaie

Dupa ce s-a racit compozitia 1, se pun galbenusurile, apoi se adauga cate o lingura de faina alternand cu una de albus (batut spuma ca la bezele), se adauga praful de copt stins cu zeama de lamaie.

Se iau doua forme de cozonac (chec), se ung cu unt si se presara cu faina. Se toarna aluatul, se da la cuptor si se lasa la foc potrivit 30-40 de minute. Cuptorul se incinge inainte. Se incearca cu paiul, iar daca iese curat, checul este gata.

Dupa ce se aseaza cheurile pe platouri, se ung cu glazura pastrata din compozitia 1.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Dovlecei crocanti

Dovlecei crocanti

Retete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...

Dovlecei crocanti
Chiftelute marinate

Chiftelute marinate

Chiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!

Chiftelute marinate
Cele mai apreciate rețete
Pizza cu spanac si sos Alfredo
1
Aperitive cu legume

Pizza cu spanac si sos Alfredo

O pizza grozav de buna in care am pus din bunatatile primaverii,cum ar fi spanacul, iar in combinatie cu acest sos a iesit o...

Pizza cu spanac si sos Alfredo
Prajitura cu umplutura de dulceata de cirese si perle de tapioca
2
Prajituri

Prajitura cu umplutura de dulceata de cirese si perle de tapioca

Tapioca, un ingredient japonez, este iubit de noi in combinatie cu dulceturi de casa, cu nuci,etc. si iubim fiecare desrt...

Prajitura cu umplutura de dulceata de cirese si perle de tapioca
Trifoi cu 4 foi cu branza si spanac
3
Aperitive cu branza

Trifoi cu 4 foi cu branza si spanac

Usor si frumos, un aperitiv gustos, pentru cei mici si nu numai!

Trifoi cu 4 foi cu branza si spanac
Semiluna
4
Prajituri

Semiluna

Copilaria la gura sobei cu semiluni parfumate pe masa!

Semiluna
Inimioare sarate cu chimen
5
Aperitive

Inimioare sarate cu chimen

Rapid, satios si delicios!

Inimioare sarate cu chimen
Parteneri
Mic dejun cu Breville Panini Maker
Bucataras.RO

Mic dejun cu Breville Panini Maker

Vreti si voi un mic dejun sau chiar si o cina sanatoasa cu paine, oua si sunca si fara pic de ulei? Suna bine, nu-i asa? Cu...

Mic dejun cu Breville Panini Maker
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Socată reţeta bunicii
ReteteCulinare.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii