Pentru checul delicios cu mere si nuci aveti nevoie de 500 g mere curatate si taiate in felii, ½ de lamaie (suc si coaja rasa).
Pentru checul delicios cu mere si nuci se incinge cuptorul la temperatura buna (200 grade), se unge cu ulei o tava de chec si se tapeteaza cu faina. Amestecati merele cu doua linguri de suc de lamaie. Separat se pun brandy, stafidele, nucile si ghimbirul. in alt vas, amestecati untul, zaharul, coaja de lamaie cu mixerul timp de cinci minute, apoi adaugati ouale si bateti bine pana devine ca o pasta. Adaugati merele si cerneti deasupra faina si praful de copt. Amestecati bine cu o lingura si adaugati stafidele cu nucile si ghimbirul. Puneti compozitia in tava cu lingura si dati la foc tare timp de 30 de minute, apoi reduceti temperatura la 180 de grade si lasati sa stea pana la o ora. Dupa ce s-a copt, lasati cateva minute, apoi rasturnati pe un gratar de sarma.
Checul delicios cu mere si nuci se serveste taiat felii cu glazura deasupra.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii