Pentru checul delicios cu mere si nuci aveti nevoie de 500 g mere curatate si taiate in felii, ½ de lamaie (suc si coaja rasa).
Pentru checul delicios cu mere si nuci se incinge cuptorul la temperatura buna (200 grade), se unge cu ulei o tava de chec si se tapeteaza cu faina. Amestecati merele cu doua linguri de suc de lamaie. Separat se pun brandy, stafidele, nucile si ghimbirul. in alt vas, amestecati untul, zaharul, coaja de lamaie cu mixerul timp de cinci minute, apoi adaugati ouale si bateti bine pana devine ca o pasta. Adaugati merele si cerneti deasupra faina si praful de copt. Amestecati bine cu o lingura si adaugati stafidele cu nucile si ghimbirul. Puneti compozitia in tava cu lingura si dati la foc tare timp de 30 de minute, apoi reduceti temperatura la 180 de grade si lasati sa stea pana la o ora. Dupa ce s-a copt, lasati cateva minute, apoi rasturnati pe un gratar de sarma.
Checul delicios cu mere si nuci se serveste taiat felii cu glazura deasupra.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii