Chec din albus

Albusurile se bat bine, apoi se adauga zaharul, faina cate putin, iar la sfarsit se adauga miezul de nuca, coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat si o

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 albusuri
  • 150 gr zahar tos
  • 120 gr faina
  • 100 gr nuci
  • coaja rasa de lamaie
  • 20 gr unt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingura zeama de lamaie

Mod de preparare

Albusurile se bat bine, apoi se adauga zaharul, faina cate putin, iar la sfarsit se adauga miezul de nuca, coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat si o lingura de zeama de lamaie. Aluatul obtinut, se toarna intr-o forma de chec unsa cu unt si presarata cu faina. Se introduce forma in cuptorul cald si se lasa la copt.
Chechul se serveste dupa ce s-a racit.

Alte retete de dulciuri:

Cornulete cu rahat

Cozonac moldovenesc

Turta dulce

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci