Chec din dovleac

Chec din dovleac este o reteta de chec de toamna. Checul cu dovleac este pufos, simplu de facut, perfect langa o cana cu ceai.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Chec din dovleac

Ingrediente

  • 250 g piure dovleac copt
  • 240 g faina
  • 150 g zahar
  • 1 ou
  • 65 g unt topit
  • 100 ml lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • 1 varf sare

Mod de preparare

Taiem dovleacul in felii si il punem in tava de cuptor tapetata cu hartie pentru copt . Il coacem in cuptorul preincalzit la 200°C si il lasam aproximativ o ora pana se inmoaie bine de tot (faceti proba cu o furculita, daca intra usor atunci este copt). Il scoatem din cuptor si dupa ce se raceste putin, extragem pulpa si o pasam pana cand obtinem un piure fin.

Amestecam oul cu zaharul pana cand zaharul este perfect inglobat.
Adaugam untul topit si racit, piureul de dovleac rece, un varf de sare si vanilia.

Cernem faina amestecata cu praful de copt si o adaugam aluatului in 3 transe.

Adaugam si laptele si amestecam foarte bine.

Punem aluatul in forma tapetata cu unt si faina, ii nivelam cu grija suprafata si il coacem in cuptorul preincalzit la 170°C pentru 45-50 minute.

Inainte de a-l scoate din cuptor, il intepam cu o scobitoare. Daca iese curata, checul este gata, daca iese un pic umeda, il mai coacem pt cca 5 minute.

2 functii ale noului Philips Multicooker care ma incanta ar fi: cronometrul pentru presetare de până la 24 de ore, care iti permite să petreci timp cu cei dragi, în timp ce Multicooker găteşte pentru tine si valva ajustabila pentru controlul presiunii,cu ajutorul careia ingredientele îşi păstrează valorile nutritive.


Servim checul de dovleac cand se raceste putin, pudrat cu zahar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
2
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
3
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
4
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide