Checul este un dulce rapid, preferat de toata lumea.
Se freaca untul cu zaharul circa 20 de minute.
In unt se adauga, p rand, galbenusurile, apoi laptele, faina cernuta impreuna cu praful de copt, coaja rasa de lamaie.
Albusurile se bat spuma si se incorporeaza in compozitia de mai sus.
La sfarsit se adauga stafidele si rahatul taiat.
Aluatul obtinut se toarna in forma tapetata cu hartie de copt si unsa cu unt. Se coace la foc potrivit cca 50 de minute.
Checul se pudreaza cu zahar pudra si se poate servi alaturi de o cana fierbinte de ceai.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseNu prea suntem adeptii acestui fel de carne care, se stie, are si grasime dar am zis sa incerc si asa ceva si am ales sa o...
Ceafa de porc gatita la cuptorPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii