Chec englezesc

Checul este un dulce rapid, preferat de toata lumea.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr faina
  • 250 gr unt
  • 250 gr zahar pudra
  • 5 oua
  • 1/2 pahar cu lapte
  • 100 gr stafide
  • 100 gr rahat
  • 1 praf de copt
  • coaja rasa de lamaie

Mod de preparare

Se freaca untul cu zaharul circa 20 de minute.

In unt se adauga, p rand, galbenusurile, apoi laptele, faina cernuta impreuna cu praful de copt, coaja rasa de lamaie.

Albusurile se bat spuma si se incorporeaza in compozitia de mai sus.

La sfarsit se adauga stafidele si rahatul taiat.

Aluatul obtinut se toarna in forma tapetata cu hartie de copt si unsa cu unt. Se coace la foc potrivit cca 50 de minute.


Checul se pudreaza cu zahar pudra si se poate servi alaturi de o cana fierbinte de ceai.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc