Chec pufos

Un chec pufos si gustos pe care vi-l recomand cu drag

Portii
10
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
redusa
Chec pufos

Ingrediente

  • 8 oua
  • 2 cani zahar(cana de 250 ml)
  • 2 cani faina
  • 8 linguri ulei
  • 8 linguri lapte
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • o lingurita praf de copt
  • coaja rasa de lamaie
  • 50 g stafide
  • 2 linguri cacao
  • un praf de sare

Mod de preparare

Separam galbenusurile de albusuri si batem albusurile cu un praf de sare pana obtinem o spuma tare.

Adaugam treptat zaharul si zaharul vanilat si mixam pana se topeste .

Batem galbenusurile cu uleiul pus ca la maioneza,adaugam laptele si coaja de lamaie.

Incorporam galbenusurile in albusuri amestecand usor cu o spatula de jos in sus.

Adaugam treptat faina cernuta si amestecata cu praful de copt.

Tapetam doua tavi mari de cozonac cu hartie de copt, punem compozitia si oprim 5-6 linguri in vas ,peste care adaugam cele doua linguri cu cacao si amestecam pana se omogenizeaza.

Adaugam compozitia de cacao astfel obtinuta in tavi peste compozitia de chec si facem diferite forme cu furculita.

Dam tavile la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru cca 40minute.

Facem testul cu scobitoarea.

Scoatem checul din tavi si il presaram cu zahar pudra.

Il feliem cand se raceste. Pofta buna!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci